Στους Δ' Χαιρετισμούς στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας ο Κίτρους και έξι ξένοι ΑρχιερείςΣτους Δ' Χαιρετισμούς στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας ο Κίτρους και έξι ξένοι Αρχιερείς...

Στην ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Βέροιας χοροστάτησε την Παρασκευή (28/3/2014) ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ενώ παραβρέθηκαν έξι Μητροπολίτες από Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, οι οποίοι βρίσκονται στη Βέροια, προκειμένου να παραστούν στην αυριανή τελετή ενθρόνισης του κ. Γεωργίου στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν οι:
  • Μητροπολίτης Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Συρία - Πατριαρχείο Αντιοχείας)
  • Αρχιεπίσκοπος Μπορίσπολ κ. Αντώνιος (Ουκρανία - Πατριαρχείο Μόσχας)
  • Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας (Βελιγράδι - Πατριαρχείο Σερβίας)
  • Αρχιεπίσκοπος Μπουζέου κ. Κυπριανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας)
  • Αρχιεπίσκοπος Κ. Δουνάβεως κ. Κασσιανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας)
  • Αρχιεπίσκοπος Μπιαλιστόκ και Γκντάνσκ κ. Ιάκωβος (Εκκλησία Πολωνίας)

Τους ξένους ιεράρχες συνόδευαν ιερείς και λαϊκοί, απεσταλμένοι από τα Πατριαρχεία ή Εκκλησίες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Μάλιστα, αναφέρθηκαν στην πολύχρονη γνωριμία που έχει με τους περισσότερους από αυτούς (από 5 έως 25 χρόνια) και τις ιδιαίτερες πνευματικές σχέσεις τους.

Τέλος, ζήτησε από όλους, κληρικούς και λαϊκούς, να προσεύχονται ώστε η νέα διακονία του που ξεκινά επίσημα από αύριο στη Μητρόπολη Κίτρους να είναι για το καλό του ποιμνίου του, αλλά και της ίδιας του της ψυχής.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο