Την Ημαθία επισκέφθηκε ο Μάρκος ΜπόλαρηςΤην Ημαθία επισκέφθηκε ο Μάρκος Μπόλαρης...

Στον νομό Ημαθίας βρέθηκε την Πέμπτη (20/3) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ναούσης Τάσο Καραμπατζό και την Δήμαρχο Βέροιας  Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα της περιοχής αλλά και ν' αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του νομού.  

Στις 11.00 το πρωί ο Δήμαρχος Ναούσης κ. Καραμπατζός υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον κ. Μπόλαρη και τον ενημέρωσε για μια σειρά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με τα υπό εξέλιξη έργα υποδομής, τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης αλλά και τον προγραμματισμό για την απορρόφηση του 5ου χρηματοδοτικού πακέτου ΣΕΣ. Ο κ. Μπόλαρης κατά την διάρκεια της συζήτησης τόνισε πως «είναι πραγματική ανάγκη η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, ώστε να υπάρξει εστίαση και στόχευση  στην επίλυση των ζητημάτων. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση και στο μεγάλο πρόβλημα της Νάουσας που είναι η ανεργία», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ οι δύο άντρες είχαν και μια ξεχωριστή συζήτηση για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον πρωτογενή τομέα για ν' αναδειχθούν οι εξαιρετικές καλλιέργειες της περιοχής.   

Στις 12.00 το μεσημέρι, ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε με την Δήμαρχο Βέροιας  κυρία Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η οποία μεταξύ των άλλων, ανέφερε τις παρεμβάσεις του δήμου σε προνοιακά θέματα όπως η βοήθεια στο σπίτι και η δημιουργία κοινωνικών λαχανόκηπων, τονίζοντας  πως και σε αυτά τα θέματα είναι απαραίτητη η στήριξη της Περιφέρειας και του Υπουργείου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος συζήτησαν επίσης την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου σε θέματα πολιτισμού, ώστε ν' αναδειχθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής και να συνδεθεί με τον τουρισμό μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και ο  υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Δημήτρης Μούρνος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην "Ελιά".


Κατά την παρέμβασή του ο Δημήτρης Μούρνος ανάφερε:

Κυρίες και Κύριοι, 
Φίλες και φίλοι,
Κύριοι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης,

Με ιδιαίτερη χαρά συνεργάτες και φίλοι του Μάρκου Μπόλαρη τον καλωσορίζουμε στην Ημαθία, από όπου και ξεκινά ουσιαστικά τον αγώνα για τις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου. 
Είχαμε στη διάρκεια των τρεισήμισι χρόνων θητείας στο περιφερειακό συμβούλιο, την τιμή και την ξεχωριστή εμπειρία να εργαστούμε και να αναδείξουμε μαζί του ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σταθήκαμε κριτικά αλλά συγχρόνως και εποικοδομητικά απέναντι στην πλειοψηφία, που όμως αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η Ημαθία, με πολιτικές που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια άνθρωποι που φιλοδοξούν να μας σώσουν πάλι ή πήγαν γι’ άλλα, κατρακύλισε στις τελευταίες θέσεις σε ρυθμούς ανάπτυξης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόσφατα στοιχεία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εμφανίζουν μεταξύ των πέντε περιοχών με τους χαμηλότερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, με άλλα λόγια με τους ταχύτερους ρυθμούς κατάρρευσης.

Κι όμως, λαλίστατοι και γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δουλειά εμφανίζονται σήμερα, στην Ημαθία και αλλού, ο περιφερειάρχης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Και αναρωτιέται κανείς, τρεισήμισι χρόνια τώρα που ασκούν διοίκηση και είχαν και το καρπούζι και το μαχαίρι που λέει ο λαός, γιατί δεν ακούσαμε ούτε μια φορά τις προτάσεις τους και τα σχέδιά τους; Πότε κατέθεσε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης το όραμά του για την Ημαθία και δεν το είδαμε; Ποιο σημαντικό έργο ξεκίνησε και υλοποιήθηκε στην Ημαθία από την Περιφέρεια και δεν το γνωρίζουν οι Ημαθιώτες; 

Εμφανίζουν, σε ένα banner με όμορφα χρώματα και γραφικά, που έστειλαν μαζικά με το facebook,  τα έργα της Ημαθίας που εντάχθηκαν και υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και σίγουρα πληρώθηκε αδρά και μάλλον με χρήματα της Περιφέρειας. Αν έλεγε τουλάχιστον και την αλήθεια…  Γιατί κανένα από τα έργα αυτά, εκτός από ένα, δεν είναι επιλογή, μελέτη, ένταξη και υλοποίηση της Περιφέρειας παρά των δήμων και άλλων φορέων. Και βέβαια είναι γνωστή σε όλους η ιστορία αυτού του έργου, του άξονα δηλαδή Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα. Ατελής μελέτη, αποσπασματική υλοποίηση, υψηλό κόστος κατασκευής, απροσδιόριστος ο χρόνος ολοκλήρωσης. Ένα έργο δηλαδή έχει δικό της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και είναι το πιο προβληματικό. Δείγμα της ανοργανωσιάς, της προχειρότητας και της ανικανότητας αυτών που ασκούν διοίκηση, τοπικά και κεντρικά.

Είναι πια αργά γι’ αυτούς, έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Γιατί στη διάρκεια της θητείας τους εξαντλήθηκαν στη διαχείριση τρεχόντων ζητημάτων. Δεν είχαν ούτε τα κότσια ούτε το όραμα για τα σημαντικά και τα μεγάλα.

Είναι ώρα να δοθεί τέλος πια στην απλοϊκή και ξεπερασμένη άποψη ότι γενναίες και σοβαρές πολιτικές μπορούν να ασκηθούν από όσους εκφράζουν μια καλή πρόθεση, από επιτυχημένους στο είδος τους επαγγελματίες π.χ., με μια εμπειρική άποψη της πολιτικής. Πρέπει μια καινούργια αρχή με πολιτική βούληση και άποψη να ξεκινήσει σοβαρά και οργανωμένα την ανασυγκρότηση. Να καταγράψει ανάγκες και προβλήματα, να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να δρομολογήσει λύσεις. Αγωνιστική και διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία, των Αθηνών αλλά και των Βρυξελλών, να πάρει όχι μόνον ότι της ανήκει και είναι θεσμοθετημένο αλλά και το περισσότερο αφού έχει την ικανότητα να το διαχειριστεί.

Καταθέταμε πάντα την τεκμηριωμένη κριτική μας και την πρότασή μας για όλα τα μεγάλα θέματα. Και το γνωρίζει αυτό ο ημαθιώτικος λαός αφού οι παρεμβάσεις μας αυτές δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Κυρίες και κύριοι σήμερα κυρίαρχη άποψη της κοινωνίας είναι: χορτάσαμε λόγια και προγράμματα, προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχνιούνται γρήγορα. Εκείνο που λείπει από τους πολιτικούς είναι η αποτελεσματικότητα. Η ικανότητα για ιεράρχηση και υλοποίηση. Έστω λιγότερων, αλλά αναγκαίων και σημαντικών. 

Αυτή η πολιτική φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Μάρκου Μπόλαρη. Χαρισματικός άνθρωπος, με στέρεο και διάφανο πολιτικό λόγο, εξαιρετική ικανότητα επικοινωνίας, καλή γνώση των αντικειμένων. Οργανωτικός και αποτελεσματικός, όπως απέδειξε με τη θητεία του σε διάφορες θέσεις ευθύνης, είναι η ελπίδα και η εγγύηση για μια νέα αρχή.

Πρέπει επιτέλους να φυσήξει ένας ζωογόνος άνεμος. Μια τοπική αυτοδιοίκηση με καινούργια αντίληψη, να καταπιαστεί σοβαρά με τα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ημαθίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο