Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Κατά του ΡατσισμούΤο Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Κατά του Ρατσισμού...

Την Άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις, γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης! Αυτό έκαναν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων.    

Πραγματοποίησαν ένα διαφορετικό μάθημα στην αυλή του σχολείου που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όλων με πρωτοβουλία των φιλολόγων, Ιντζεβίδου Κυριακής και Σκουμποπούλου Χαρίκλειας σε συνεργασία με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών,  Χαμιδιελή Φωτεινή. 

Το προαύλιο γέμισε ήχους, στίχους, ζωγραφιές. Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές εμπνεύστηκαν από αγαπημένους στίχους ποιητών και εκφράστηκαν δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα ενώ ταυτόχρονα «φύτεψαν» και το δέντρο της…αγάπης, ένα δέντρο γεμάτο από ποιήματα αντιρατσιστικά καθώς και από μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν σε διαγωνισμό απαγγελίας με ποιήματα αγαπημένων Ελλήνων, ξένων ποιητών αλλά και με δικά τους έργα τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Οι απαγγελίες πλαισιώνονταν από μουσική που έπαιζαν μαθητικά μουσικά σύνολα δημιουργώντας μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα. 

Ήταν μια ωραία πρόκληση για τους μαθητές μας να δουν το σχολείο ως χώρο συμμετοχικής δημιουργίας και έκφρασης, να προβληματιστούν μέσω της ποίησης, αλλά και να δώσουν με την αθωότητα και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα σε έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο