Τρεις φονιάδες εντοπίστηκαν στην Αλεξάνδρεια


Τρεις φονιάδες εντοπίστηκαν στην Αλεξάνδρεια...

Ο τελευταίος από τους τρεις δράστες ληστείας και ανθρωποκτονίας σε βάρος 85χρονου στο Ευρύπεδο Δράμας, που έγινε στις 12/11/2013, συνελήφθη την Κυριακή 23 Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια, ενώ δώδεκα μέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί οι υπόλοιποι δύο δράστες, στην ίδια πόλη.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 12-11-2013 το απόγευμα, ο 85χρονος βρέθηκε νεκρός, από συγγενικό του πρόσωπο, μέσα στο σπίτι του.

Από την αρχική αξιολόγηση της υπόθεσης, διαγνώστηκε ως κίνητρο των δραστών η ληστεία, με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά βίας, καθώς το θύμα έφερε τραύματα - μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα με κολλητική ταινία. Παράλληλα η οικία είχε ερευνηθεί από τους δράστες και υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική είσοδο.

Ακολούθησε ενδελεχής και μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ενδείξεις, ίχνη, στοιχεία και συναφή δεδομένα, που προέκυπταν από την εξέλιξη της υπόθεσης και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως διακριβώθηκε δράστες είναι τρεις ημεδαποί ηλικίας 17, 27, και 37 ετών, οι οποίοι προαποφάσισαν, σχεδίασαν, οργάνωσαν και διέπραξαν την ληστεία -ανθρωποκτονία σε βάρος του 85χρονου.

Πιο αναλυτικά, ο 37χρονος, ο οποίος ήταν γείτονας του 85χρονου, αρχικά συνέλεξε πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους άλλους δύο δράστες και από κοινού συναποφάσισαν και σχεδίασαν τη διάπραξη ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου.

Το πρωί της 12-11-2013, ο 27χρονος και ο 17χρονος, σύμφωνα με το σχέδιο και τις υποδείξεις του 37χρονου, μετέβησαν στο Ευρύπεδο Δράμας, όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν την οικία του 85χρονου, το διάστημα που αυτός απουσίαζε, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι του 37χρονου και αφού εφοδιάστηκαν από αυτόν, χειρουργικά γάντια, διάφανη κολλητική ταινία και ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, ανέμεναν τον 85χρονο να επιστρέψει.

Μόλις αυτός επέστρεψε, οι δύο δράστες του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Ακολούθως, τον φίμωσαν και τον ακινητοποίησαν, δένοντας του τα χέρια και τα πόδια, με κολλητική ταινία. Επιπλέον, προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για τιμαλφή και χρήματα, που απέκρυπτε μέσα στο σπίτι του, περιέλουσαν τα χέρια του με εύφλεκτο υγρό και συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι.

Η ιδιαιτέρα βίαιη συμπροφορά των δραστών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 85χρονου. Τελικά οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φυλακτό, ένα σκουλαρίκι, ένα ρολόι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διέφυγαν με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εντοπίστηκαν  στις 11/3/2014), στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι δύο από τους δράστες (ο 17χρονος και ο 37χρονος) και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, ενώ στις 23/3/2014, επίσης στην Αλεξάνδρεια, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 27χρονος.

Κατά την εξέτασή τους οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον Ανακριτή Δράμας.

Οι συλληφθέντες, βαρύνονται με τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο