Δημόσιοι διάλογοι Βοργιαζίδη σε Κουλούρα και ΔιαβατόΔημόσιοι διάλογοι Βοργιαζίδη σε Κουλούρα και Διαβατό...

Τους δημόσιους διαλόγους εγκαινίασε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Πρόκειται για ανοικτές διαδικασίες, που θα γίνουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βέροιας, στις οποίες ο υποψήφιος δήμαρχος δέχεται ερωτήματα και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, απαντά σε απορίες και εξηγεί τα σχέδιά του για τον Δήμο Βέροιας.

Ο κ. Βοργιαζίδης ξεκίνησε τους ανοικτούς διαλόγους από τον Διαβατό και την Κουλούρα. Εκεί, δέχθηκε ερωτήματα που αφορούν κυρίως τον αγροτικό τομέα, αλλά και την υλοποίηση βασικών υποδομών. Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον πρωτογενή τομέα διότι τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η κτηνοτροφία μπορούν να δώσουν λύσεις στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Επίσης απάντησε με ποιους τρόπους μπορούν να λυθούν μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στα θέματα των υποδομών, κυρίαρχη θέση είχε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης. Ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε ότι η προηγούμενη διοίκηση (Νεστορόπουλου) είχε δημοπρατήσει μελέτες για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. «Κάποια γραφεία ολοκλήρωσαν νωρίτερα την μελέτη και κάποια αργότερα. Γι αυτό σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα θα ξεκινήσουν οι εργασίες νωρίτερα και σε κάποια αμέσως μετά. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι η αποχέτευση θα γίνει σε όλη την ενότητα Απ. Παύλου».

Στον υποψήφιο δήμαρχο τέθηκαν επίσης θέματα όπως η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και συντήρησης παιδικών χαρών. Για το πρώτο απάντησε ότι τέτοια έργα θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης ενώ για τις παιδικές χαρές σημείωσε ότι είναι μέσα στο πρόγραμμα του να γίνουν παρεμβάσεις. «Το 2012 έγιναν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές της Βέροιας. Δυστυχώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης δεν έδινε χρήματα για οικισμούς μικρότερους των 5.000 κατοίκων. Στόχος μας, από εδώ και πέρα, είναι να αλλάξουμε και τις παιδικές χαρές των δημοτικών διαμερισμάτων» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.Στην Κουλούρα ο υποψήφιος δήμαρχος ρωτήθηκε αν πρόκειται να κλείσει ο κόμβος της Εγνατίας και γιατί δεν αξιοποιήθηκε έως σήμερα η Αγορά. Για το πρώτο εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να κλείσει ο κόμβος, ενώ για την Αγορά σημείωσε ότι το 51% των μετοχών της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ακίνητο και την ευθύνη αξιοποίησής του, ανήκε στην πρώην Νομαρχία και σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο