Έκκληση των ανθρώπων των υπαίθρου προς τον Κ. Βοργιαζίδη: «Σας θέλουμε δίπλα μας!»Έκκληση των ανθρώπων των υπαίθρου προς τον Κ. Βοργιαζίδη: «Σας θέλουμε δίπλα μας!»

Σε χωριά του καποδιστριακού Δ. Βέροιας και πιο συγκεκριμένα στην Αγ. Βαρβάρα, την Άμμο, τη Μέση και τον Τριπόταμο συνέχισε τις επαφές του το απόγευμα της Τρίτης 08 Απριλίου ο υπ. Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, ολοκληρώνοντας σταδιακά τον πρώτο κύκλο επισκέψεών του στις εκλογικές περιφέρειες του διευρυμένου Δήμου. 

Κοινή ήταν η αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου για ακόμη ισχυρότερη παρουσία και στήριξη των περιοχών τους από το Δήμο, από τα μικρότερα θέματα της καθημερινότητας μέχρι το σχεδιασμό υποδομών και αναπτυξιακών έργων. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας τόνισαν με έμφαση την ανάγκη αξιοποίησης του φράγματος του Αλιάκμονα, ως πόλου έλξης τουριστικής κίνησης, λόγω της φυσικής γειτνίασης του με το χωριό. Ο Κώστας Βοργιαζίδης έκανε σαφές ότι η διαχείριση του Φράγματος δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου ωστόσο δορυφορικές δράσεις στον περιβάλλοντα χώρο έχουν γίνει στο παρελθόν με τη στήριξη του Δήμου και φυσικά θα συνεχιστούν, με ακόμα καλύτερη οργάνωση και περισσότερη φαντασία.

Στην Άμμο και τη Μέση οι κάτοικοι έθεσαν κυρίως ζητήματα καθαριότητας για τους κοινόχρηστους χώρους ενώ στον Τριπόταμο, ο Κώστας Βοργιαζίδης συναντήθηκε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Χρήστο Τσανασίδη, και αφού αντάλλαξαν ευχές για μια ήπια και ουσιαστική προεκλογική περίοδο συζητήθηκαν θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος με συγκεντρωμένους παραγωγούς της περιοχής. Ο υπ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίλυση ενός πάγιου προβλήματος της περιοχής, αυτό της επέκτασης των Κοιμητηρίων Τριποτάμου, τονίζοντας ότι η αγορά οικοπέδου από το Δήμο αποτέλεσε το πρώτο αλλά και το ουσιαστικότερο βήμα για την οριστική λύση ενός προβλήματος που για χρόνια απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής. 

Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές, ο Κώστας Βοργιαζίδης απέστειλε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι ξεκάθαρη η αγωνία του αγροτικού κόσμου για μια ουσιαστικότερη στήριξη της Πολιτείας στους αγώνες και τους μόχθους τους. Όπως ξεκάθαρη είναι και η βούλησή μου, η επόμενη Δημαρχιακή θητεία να έχει «την πλάστιγγα» λίγο πιο δίκαια ζυγισμένη, να βάλει τους ανθρώπους της υπαίθρου σε πιο κεντρικό σημείο στο «κάδρο» των προτεραιοτήτων της. Η αγροτική οικονομία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής ανάπτυξης. Η ύπαιθρος είναι ταυτόχρονα καταφύγιο και κινητήριος δύναμη. Με γνώμονα αυτή την αρχή θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και τα δίκαια αιτήματά τους». 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο