Η Συρμούλα Τζήμα - Τόπη για την ομιλία του Καθηγητή Γλωσσολογίας Κ. Ντίνα στη ΒέροιαΗ Συρμούλα Τζήμα - Τόπη  για την ομιλία του Καθηγητή Γλωσσολογίας Κ. Ντίνα στη Βέροια...

Με πολύ προσοχή παρακολουθήσαμε μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως μας την ομιλία του Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Ντίνα, ο οποίος με πολύ ευστοχία και επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις ανέπτυξε το θέμα «Βλάχικη Γλώσσα».   

Ο καθηγητής ήταν προσκεκλημένος στα πλαίσια της εκπομπής Βάλια - Κάλντα  που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Πέμπτη βράδυ στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Βεροίας ο κ. Αθανάσιος Τόπης.


Με γλαφυρό και απλό τρόπο ο καθηγητής φώτισε άγνωστες,  για πολλούς, πτυχές του θέματος, εξάπτοντας το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο υπέβαλε πολλές ερωτήσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ζωηρός διάλογος. Μείναμε ενθουσιασμένοι με την ερμηνεία και την πειστικότητα που τοποθετήθηκε πάνω σε αμφιλεγόμενα θέματα , δίνοντας λύσεις και προτάσεις. Ανυπομονούμε να τον απολαύσουμε σε μια επόμενη ομιλία του. 

Τζήμα Συρμούλα 
Εκπ. Νομικών & Πολιτικών Επιστημών-Δικηγόρος
Υποψ. για το Τοπικό Συμβούλιο της Δ. Κοινότητας Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο