Ημαθία: Δύο νεαροί σκόρπισαν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά


Ημαθία: Δύο νεαροί σκόρπισαν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά...

Συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (1/4/2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο νεαροί ηλικίας 17 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, σε χωριό της Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος, καθώς και σε αστυνομικό έλεγχο του 22χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

5 χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας των 20 Ευρώ τα οποία ήταν πλαστό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 125,6 Ευρώ, προερχόμενο από ρέστα συναλλαγών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας προέβησαν σε συναλλαγή:
 με 62χρονη ιδιοκτήτρια περίπτερου, στην Κρύα Βρύση Πέλλας και ο ένας εκ των ανωτέρω της παρέδωσε χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 20 Ευρώ το οποίο ήταν πλαστό.
  • με 59χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος, στο Σταυρό Ημαθίας και ο 22χρονος του παρέδωσε χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 20 Ευρώ το οποίο ήταν πλαστό.  
  • με 59χρονο ιδιοκτήτη αρτοποιείου, στο Μακροχώρι Ημαθίας και ο 22χρονος του παρέδωσε χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 20 Ευρώ το οποίο ήταν πλαστό.
  • με 28χρονο υπάλληλο πρατήριου υγρών καυσίμων ημεδαπής, στο Μακροχώρι Ημαθίας και ο 17χρονος επιχείρησε να του παραδώσει χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 20 Ευρώ το οποίο ήταν πλαστό, πλην όμως έγινε αντιληπτό από τον 28χρονο.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω απογευματινές ώρες της 31.03.2014 μετέβησαν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπου με την ίδια μέθοδο προμηθεύτηκαν μικροαντικείμενα χρησιμοποιώντας χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των (20) ευρώ τα οποία ήταν πλαστά.

Συνολικά κατασχέθηκαν 8 χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 20 Ευρώ, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο