Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"



Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"...

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας την Πέμπτη 10-04-2014 επισκέφθηκαν το "Βλαχογιάννειο" μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους δύο ορόφους του μουσείου από τον ίδιο τον συλλέκτη κ. Κανέλλο Ντόντο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να έρθουν σε άμεση επαφή με τα εκθέματα τα οποία ταυτίστηκαν με την Ελληνική ιστορία και όχι μόνο. 

Οι μαθητές καθ' όλη την διάρκεια της ξενάγησης επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και ωριμότητα, και αυτό το απέδειξαν με τις ερωτήσεις και τις απορίες που έθεταν κατά την διάρκεια της ξενάγησης. Οι δύο συνοδοί καθηγήτριες κ.κ.Λαγοπούλου Μ. και Τσαλδάρη Φ., κατάφεραν να επεξηγήσουν επίσης διάφορα ιστορικά γεγονότα που έχουν διδαχθεί κατά την σχολική χρονιά, ταυτίζοντας τα εκθέματα του μουσείου με την διδακτέα τους ύλη. 

Το τέλος της επίσκεψης άφησε άριστες εντυπώσεις στους μαθητές, οι οποίοι μετά το πέρας της ξενάγησης παρέμειναν στον χώρο του μουσείου όπου αναπτύχθηκε διαλογική συζήτηση μεταξύ μαθητών, καθηγητριών και του κ.Ντόντου Κ., σχετικά με γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο