Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη στον πρώην Δ. ΒεργίναςΠεριοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη στον πρώην Δ. Βεργίνας...

Στην ιστορική πρωτεύουσα του Δ. Βέροιας, τη Βεργίνα, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 03/04/2014 ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του, «Δράση με Γνώση». 

Κατά την παραμονή του εκεί, συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, έθεσε αλλά και δέχτηκε πολλά ερωτήματα σχετικά με την καθημερινότητα των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής και κατέγραψε με προσοχή τις ανησυχίες και τα προβλήματα του τοπικού πληθυσμού. Νωρίτερα την ίδια ημέρα προηγήθηκαν επισκέψεις στο Μετόχι, τη Συκιά και τα Παλατίτσια. 

Με αφορμή την περιοδεία αυτή, ο Κώστας Βοργιαζίδης απέστειλε στα ΜΜΕ την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα σήμερα, αυτή τη φορά ως υπ. Δήμαρχος, την περιοχή της Βεργίνας και των γύρω περιοχών, προκειμένου να ακούσω και να καταγράψω προβλήματα. Στη Βεργίνα είμαστε περήφανοι γιατί λύσαμε οριστικά το τεράστιο  πρόβλημα του πόσιμου νερού, με την κατασκευή αγωγού ύδρευσης και την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής. Είμαστε περήφανοι γιατί δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση του προβληματικού τμήματος του δρόμου Παλατίτσια-Συκιά. Στις συζητήσεις όμως που είχα με ανθρώπους όλων των ηλικιών και διαφόρων επαγγελματικών ομάδων διαπίστωσα για άλλη μια φορά την κοινή αγωνία όλων για τη δίκαιη ανάδειξη και προβολή του ιστορικού τους τόπου. Η σωστή προβολή του ιστορικού παρελθόντος της Βεργίνας δεν αποτελεί απλά μια μείζονα πολιτιστική και αρχαιολογική υποχρέωση. Ειδικά στην εποχή μας, αποτελεί αναπτυξιακή διέξοδο και ευκαιρία ενεργοποίησης υγιών δυνάμεων που καθηλώθηκαν από την κρίση. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία και οι επιστήμονες, έχουν εις το έπακρον επιτελέσει το έργο τους. Ανέσκαψαν, ανέδειξαν και συντηρούν τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Καθήκον δικό μας είναι ο σχεδιασμός αλλά και η εφαρμογή ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή, το οποίο θα σέβεται από τη μια το φυσικό κάλλος του τόπου και την ίδια ώρα θα τοποθετεί τη Βεργίνα στο επίκεντρο των πολιτιστικών εξελίξεων του Δήμου αλλά και του νομού μας. Λεπτομέρειες γι’ αυτό αλλά και για τις επιμέρους, κατά τόπους δράσεις μας θα ακολουθήσουν στο προγραμματικό μας φυλλάδιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο