Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης στη ΔΕΥΑ της Βέροιας





Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης στη ΔΕΥΑ της Βέροιας...

Περιοδεία πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 28/4 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Μελιόπουλο στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βέροιας. Από τον υποψήφιο δήμαρχο σημειώθηκε με έμφαση η κατηγορηματική αντίθεση για το μεγάλο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού αλλά και της λειτουργίας των ΔΕΥΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ είναι: Αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων και ένταξη σε αυτόν όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ύδρευσης με κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας, που σημαίνει ότι το νερό πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία και να είναι υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση, μακριά από τους νόμους της αγοράς, του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.»

Υπογράμμισε την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, που οδηγούν τη διαχείριση του νερού στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων (μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχει περάσει στα χέρια ιδιωτών το 75% της διαχείρισης των υδάτινων πόρων). Εκφράστηκε ακόμη η σταθερή θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ που τη στηρίζει, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και η συμπαράσταση τους στα εργασιακά τους δικαιώματα κάτι που έκαναν πολύμορφα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος τονίστηκε ότι για να μην πληρώσει ο λαός το νερό χρυσάφι χρειάζεται να δυναμώσει το ταξικό κίνημα και να ενισχυθεί η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, που θα αποτρέψει τις αντιλαϊκές εξελίξεις, που φυσικά δεν αφορούν μόνο στις ΔΕΥΑ και φυσικά να αξιοποιηθεί το όπλο της ψήφου με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και περιφέρεια και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο