Περιβαλλοντική... εξόρμηση του 4ου ΓΕΛ Βέροιας στο Καρπενήσι!Περιβαλλοντική... εξόρμηση του 4ου ΓΕΛ Βέροιας στο Καρπενήσι!

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων «Για μια καλύτερη Ζωή» και «Κράτησέ το…» με τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Αγγελική Γιαννάκη  και  Κωσταντία Μπουλασίκη πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα  «Ανακυκλώνοντας, Βιώνοντας και Ανακαλύπτοντας». 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοποθεσίες της περιοχής με μεγάλη ιστορική σημασία (Κεφαλόβρυσο, Κορυσχάδες, Παλιό Μικρό Χωριό), αλλά και να γνωρίσουν περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μέσα από πεζοπορίες και παιχνίδια στη φύση. 

Η εκδρομή στο Καρπενήσι συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ δημιουργική χρονιά.  Η ομάδα αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές και κατασκευαστικές ικανότητες αρκετών μελών της κατασκεύασε στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου με ανακυκλώσιμα υλικά και συμμετείχε με δημιουργίες της στην «Έκθεση Δημιουργιών με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά» που διοργανώθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και την υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων του νομού. 

Το 4ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει  σε πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας για την προώθηση της κομποστοποίησης στα σχολεία καθώς και στο Εθνικό Δίκτυο «Απορρίμματα… τα χρήσιμα άχρηστα» που συντονίζεται από το ΚΠΕ Έδεσσας - Γιαννιτσών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο