Συνεχίζουν την απεργία οι Παραγωγοί και Πωλητές Λαϊκών Αγορών Ημαθίας...



Συνεχίζουν την απεργία οι Παραγωγοί και Πωλητές Λαϊκών Αγορών Ημαθίας

Από τα τρία Σωματεία Λαϊκών Αγορών Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: Η σημερινή μεγάλη Λαϊκή Αγορά “της Τρίτης” στο Νομό δεν έγινε. Στόχος δεν ήταν φυσικά να μην εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που χρόνια τώρα μας τιμούν με την προτίμησή τους. Ούτε είχαμε στόχο να ζημιώσουμε τους εαυτούς μας πετώντας ευπαθή προϊόντα χιλιάδων ευρώ που ήδη είχαμε φορτωμένα στα οχήματα μας. 

Πλέον όλοι μας έχουμε ανάγκη κι από τα 50€, κι από τα 10€. Όπως η πλειοψηφία των εργαζομένων, των συνταξιούχων αλλά και οι στρατιές ανέργων συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να καταδείξουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την αγανάκτηση μας για το μέλλον που σχεδιάζουν τα Επιτελεία των Υπουργείων για εμάς, χωρίς εμάς. 

Με την καθολική συμμετοχή όλων μας στην Απεργία θέλουμε να διαλαλήσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου θα σημάνει την πλήρη αποδυνάμωση της Λαϊκής Αγοράς, με τελική κατάληξη την εξαφάνιση της προς όφελος των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των αλυσίδων καταστημάτων που θέλουν να ελέγξουν το σύνολο της αγοράς και έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τους δικούς τους Νόμους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

Αφού μας επέβαλλαν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σαν να είμαστε πολυκαταστήματα και πρόσθετους φόρους τους οποίους χρωστάμε στη Δ.Ο.Υ. και στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, όπως η πλειοψηφία των εργαζομένων, τώρα μας ζητούν ή να ξοφλήσουμε όλα μας τα χρέη ή να παραδώσουμε τις άδειες μας. Αυτό σημαίνει απλά ότι όταν θα πάμε στις υπηρεσίες να ανανεώσουμε τις άδειες μας, το 50% τουλάχιστον θα προστεθούμε στα εκατομμύρια των ανέργων, χωρίς δυνατότητα να εργαστούμε για να πληρώσουμε τα χρέη μας και θα είμαστε δέσμιοι πενιχρών επιδομάτων για την επιβίωσή μας, ή όμηροι της μαύρης εργασίας.

Ενώ δίνουν δυνατότητα λειτουργίας υπαίθριων αγορών (παζάρια, “Χωρίς Μεσάζοντες” κλπ), μας απαγορεύουν να συμμετέχουμε σε αυτές, ώστε να αποδυναμώσουν τις υπάρχουσες λαϊκές και να αποπροσανατολίσουν τους καταναλωτές.

Προβλέπει το Νομοσχέδιο ανακατανομή των θέσεων με κλήρωση κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι «θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Εισάγονται πρωτοφανείς και υπερβολικές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις με φυλακίσεις μέχρι πέντε χρόνια, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματικά πρόστιμα έως 5000€ και αφαίρεση αδειών, που στόχο έχουν να συνθλίψουν όσους απομείνουν, οδηγώντας τους σε μεροκάματο του “τρόμου” και διώξεις που δεν έχουν προηγούμενο, αντί των τακτικών ελέγχων με λογικά πρόστιμα που θα έβαζαν σε τάξη την αγορά, αντί να την εξοντώσουν.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ημαθίας
Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Γης-Θαλάσσης Ν. Ημαθίας
Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο