Τι δείχνει δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας



Τι δείχνει δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας...

Διαφορά 8 μονάδων έχουν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Κεντρική Μακεδονία οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στα «Παραπολιτικά». 

Ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει ποσοστό 21,5% και ο κ. Ιωαννίδης 13,4%, ενώ στο δεύτερο γύρο ο νυν περιφερειάρχης φαίνεται να… καταποντίζει τον αντίπαλό του, καθώς συγκεντρώνει το 41,5% των ψήφων έναντι μόλις 15,7% (παράσταση νίκης).

Ανάλογη είναι η εικόνα των ευρημάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και στην πρόθεση ψήφου στο δεύτερο γύρο, καθώς στη σύγκριση Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη, ο πρώτος λαμβάνει στο δεύτερο γύρο ποσοστό 40,2% και ο δεύτερος 27,1%, ενώ εφόσον στο δεύτερο γύρο αναμετρηθούν Τζιτζικώστας και Χαραλαμπίδου, από τους ερωτηθέντες επιλέγουν να ψηφίσουν τον πρώτο το 43% και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ το 20,8%.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία «To The Point» σε 808 ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας στις 23 και 24 Απριλίου, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει πολύ υψηλό (18,4%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο κ. Τζιτζικώστας στον πρώτο γύρο λαμβάνει 21,5% και ξεκάθαρη πρωτιά και ακολουθεί δεύτερος ο κ. Ιωαννίδης με 13,4%.

Από κοντά, με ποσοστό 10,2% η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Μάρκος Μπόλαρης με 10%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζιώγας (ΚΚΕ) έχει ποσοστό 4,9% και ακολουθούν με ίδιο ποσοστό (2,8%) η Νιόβη Παυλίδου («Ελιά») και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι). Με 2,5% στην ίδια δημοσκόπηση ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλλης και με 1,7% ο υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.

Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 3,6% των ερωτηθέντων, η αποχή είναι στο 6,5%, αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,4% και «δε γνωρίζω/δεν απαντώ» επιλέγει το 1,7% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Στο δεύτερο γύρο, στην ερώτηση «Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε εσείς, ποιος/ποια πιστεύετε θα κερδίσει στις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας 2014», νίκη του κ. Τζιτζικώστα βλέπει το 41,5% των ερωτηθέντων, νίκη του κ. Ιωαννίδη το 15,7%, νίκη του κ. Μπόλαρη το 5,9%, νίκη της κ. Χαραλαμπίδου το 5,8% και νίκη άλλου το 2,2% («Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ» το 29%).

Πηγή: voria.gr


Το δημοσίευμα από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο