Α. Μαρκούλης: “Στον καρπερό τόπο μας δεν αρμόζει αυτή η κατάντια»Α. Μαρκούλης: “Στον καρπερό τόπο μας δεν αρμόζει αυτή η κατάντια» - Ομιλία στον Αγ. Γεώργιο...

“Στον καρπερό τόπο μας δεν αρμόζει αυτή η κατάντια, στην οποία μας έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι τοπικοί απολογητές αυτών των μνημονιακών πολιτικών. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ενόψει εκλογών τίθεται το ερώτημα αν θα συνεχίσουμε με διαχειριστές του παρόντος και μέλλοντος μας αυτούς που δοκιμάσθηκαν και ξαναδοκιμάσθηκαν και βρέθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ή θα εμπιστευθούμε πρόσωπα αδέσμευτα από συμφέροντα και κομματικές εξαρτήσεις που υπόσχονται μια ακηδεμόνευτη αυτοδιοικητική πολιτική με επίκεντρο τον δημότη και βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό την αντίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές;"

Με βάση αυτό το δίλλημα ανέπτυξε το βράδυ της Δευτέρας (12-5-14) την ομιλία του στον Άγιο Γεώργιο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης, δίνοντας περισσότερο χρόνο σε απαντήσεις για τα προβλήματα και τα αιτήματα που κατέγραψε στις επαφές του με συνδημότες  των  Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Δοβρά. 

Στάθηκε δε περισσότερο στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής που επίσης τέθηκε σχεδόν σε όλα τα σημεία των συναντήσεων του με συμπολίτες, δηλώνοντας τα εξής: «Ένας Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική. Μπορεί όμως και πρέπει ένας Δήμος σαν το δικό μας να πρωτοστατεί για την ενίσχυση αυτού ντου παραγωγικού τομέα συντονίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες - και αν χρειασθεί- δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτή θα είναι η πολιτική μας για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα που αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή. Η αγροκτηνοτροφική παραγωγή και συμπληρωματικά ο τουρισμός είναι οι δύο τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική  ανάκαμψη του τόπου και για αυτό θα δημιουργήσουμε Ειδικά Γραφεία που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αντικείμενα». 

Υποσχέθηκε ορθολογιστική διοίκηση του Δήμου και πολιτική συνεργασιών με όλους τους φορείς του Δήμου στοχεύοντας πριν από οτιδήποτε άλλο στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και κατρέληξε λέγοντας: «Σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί δεν μας βαραίνουν ενοχές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ή άλλες πολιτικές αμαρτίες και σας ζητάμε να στηρίξετε με όλες ψσας τις δυνάμεις τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας που απαρτίζεται από ανθρώπους της αγοράς, της αγροτιάς, ανθρώπους του μόχθου».

Πριν από την ομιλία του στον Άγιο Γεώργιο ο Αντώνης Μαρκούλης απηύθυνε  ένα σύντομο χαιρετισμό  σε συμπολίτες σε καφενείο του Λαζοχωρίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο