Εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας" με ποιήματα Δ. Δαββέτα στη Νάουσα (9/5)Εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας" με ποιήματα Δ. Δαββέτα στη Νάουσα (9/5)...

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί, ο κύριος Δημοσθένης Δαββέτας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, συνδιοργανώνουν μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική και λογοτεχνική βραδιά, στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ώρα 8:00 μμ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων του Δημοσθένη Δαββέτα από τον ίδιο τον ποιητή, απαγγελίες ποιημάτων των παιδιών της Πρωτοβουλίας, από τον ποιητή Δημήτρη Καπετανάκη, προβολές έργων ζωγραφικής των παιδιών και του κυρίου Δαββέτα, καθώς και διαλεγμένα ελληνικά τραγούδια από την παιδική Χορωδία της Ελένης Αναγνώστου.

Τα έργα του Δημοσθένη Δαββέτα, κορυφαίου Έλληνα εικαστικού, λογοτέχνη και ποιητή και τα έργα των μικρών παιδιών, θα «συνομιλήσουν» πρωτότυπα, με τη βοήθεια της μουσικής και θα αποκαλύψουν την ιαματική αξία της ποίησης και της ζωγραφικής τόσο στη ζωή και στη λειτουργία των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, όσο και στις ζωές όλων μας.

Τα έργα των παιδιών, που προέρχονται από τα δημιουργικά εργαστήρια που λειτουργούν από την Πρωτοβουλία στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής υποστήριξής τους, είχαν έναυσμα μία ιδέα του Δημοσθένη Δαββέτα, εκφρασμένη σε ανύποπτο χρόνο και υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού της Δομής. Η εργασία δημιουργίας και συλλογής του ποιητικού και ζωγραφικού υλικού πραγματοποιήθηκε από την κοινωνική λειτουργό κυρία Δώρα Νιώπα (που είχε και τον γενικό συντονισμό), από την ψυχολόγο κυρία Μαρία Σκουρού και από την παιδαγωγό κυρία Ολυμπία Πητσιάβα, με τη βοήθεια και εθελοντών.

Την  έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η ομάδα της κυρίας Ναυσικά Στάθη, με ένα μικρό απόσπασμα από ένα ολοκληρωμένο έργο που θα παρουσιάσει στο προσεχές διάστημα με τη σύμπραξη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών και είναι βασισμένο στην ποιητική συλλογή του Δ. Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», με συντελεστές την ίδια (Concept-κινησιολογία, χορός) και τον Στέφανο Πίττα (Performer μαζί με την Ν. Στάθη).

Η εκδήλωση θα κλείσει με μία σύντομη αποτίμηση, όσων ειπώθηκαν  και ειδώθηκαν, από την σκοπιά του ποιητή και του ψυχοθεραπευτή, ενώ το κοινό μπορεί να παρέμβει ,με ερωτήσεις, ιδέες και τοποθετήσεις.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί, επιθυμώντας να κοινοποιήσει και ευρύτερα το έργο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και τις δυνατότητες πρόσβασης στις δομές της ευπαθών ομάδων και ατόμων (ιδιαίτερα των μικρών παιδιών) , επέλεξε ως τόπο αυτής της ξεχωριστής σημασίας για τα δικά της παιδιά εκδήλωσης την πόλη της Νάουσας και παρακαλεί το κοινό της περιοχής να την παρακολουθήσει. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. της ΠΓτΠ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο