Επίσκεψη σε Μέση και επαφές με Σωματεία Οικοδόμων και Δημοτικών Υπαλλήλων έκανε ο Κ. ΚαραπαναγιωτίδηςΕπίσκεψη σε Μέση και επαφές με Σωματεία Οικοδόμων και Δημοτικών Υπαλλήλων έκανε ο Κ. Καραπαναγιωτίδης...

Με το Σωματεία Οικοδόμων Βέροιας και Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ενώ επισκέφθηκε και τη Μέση, όπου είχε επαφές με κατοίκους της περιοχής.


Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης στο Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας

Με το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας και εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης εξέταση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της οικοδομής και η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων προοπτικής. 
Όπως τονίστηκε από πλευράς των μελών της διοίκησης, τα έργα που υλοποιούνται μέχρι τώρα «δίνουν δουλειά στους εργολάβους», χωρίς αυτό να διασφαλίζει την εργασιακή προοπτική του ντόπιου δυναμικού. Όπως τονίστηκε το ερώτημα που τίθεται είναι: τα έργα που προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν στη συνέχεια από ποιους θα γίνουν και με ποιους θα γίνουν. 
Απαντώντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης και αναλύοντας το πρόγραμμα, τις σκέψεις, αλλά και τη δική του προσέγγιση στο τεράστιο αυτό ζήτημα που αφορά τη μάστιγα της ανεργίας υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τυπολατρικό φραγμό στους όρους υλοποίησης, αλλά πρέπει να έχει και θα έχει χαρακτηριστικά ανάπτυξης για την τοπική οικονομία, κάτι που συνεπάγεται δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όπως τόνισε «ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε, θα το κάνουμε». 
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης υπογράμμισε ότι εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως είναι να «έρθει χρήμα στην Ημαθία», κάτι που σημαίνει ότι το ντόπιο εργατικό δυναμικό το οποίο είναι ταυτόχρονα και το καταναλωτικό κοινό πρέπει να αισθάνονται την ανάπτυξη σαν πεδίο εργασιακών ευκαιριών και οικονομικής προοπτικής. 
Σε ερωτήματα που τέθηκαν ο κ. Καραπαναγιωτίδης δήλωσε ότι διάφορες φήμες που εντέχνως διαδίδονται, αποτελούν «αποκυήματα» και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 
Η κοινωνική αλληλεγγύη, οι δομές και οι υποδομές και τα βασικά κοινωνικά αγαθά τα οποία διαχειρίζεται και έχει ευθύνη ο Δήμος θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του Δήμου με βασικό και κύριο στόχο να διευρυνθούν και να βελτιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες. 


Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης στη Μέση: Ανοίγουμε νέους δρόμους για τις εξαγωγές

Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης επισκέφτηκε τη Μέση, ένα από τα πιο ζωντανά και παραγωγικά χωριά του Δήμου Βέροιας στα οποία λειτουργεί εδώ και χρόνια ένας από τους πιο άρτια οργανωμένους συνεταιρισμούς. Στις συναντήσεις και στις συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις υποδομές κυρίως σε ότι αφορά την ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων όπως και τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιΐας κάτι που αποτελεί συνάρτηση με την ποιοτική μεταφορά της παραγωγής στους τόπους τυποποίησης. 
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ένας οργανωμένος και νοικοκυρεμένος δήμος οφείλει και πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιας φύσεως ζητήματα τα οποία αποτελούν ουσιαστικά το αυτονόητο. 
«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτά που αποτελούν ζητήματα καθημερινής διαχείρισης. Είναι αυτονόητα κάποια πράγματα. Όταν έχουμε δυσκολία να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα πως θα μπορούμε να έχουμε υψηλότερους στόχους;», υπογράμμισε ο Κώστας Καρραπαναγιωτίδης.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της εξαγωγής των προϊόντων προς την αγορά της Ρωσίας. Η ανησυχία για τις προοπτικές εξαγωγών είναι εύλογη και δικαιολογημένη καθώς τα γεγονότα στην Ουκρανία δημιουργούν πρόσθετα και αυξημένα προβλήματα. 
Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Καραπαναγιωτίδης κατά την επίσκεψή του στην ΑΛΜΜΕ, στη Venus, στην Alexander, στον «Αλιάκμων» από όπου ξεκίνησε η αρχική ιδέα, τόνισε ότι ίσως να είναι το φετινό καλοκαίρι η απαρχή μιας ιστορικής αφετηρίας για εμπορευματική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Ρωσία με τη λειτουργία ακτοπλοϊκής εμπορευματικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Νοβοροσισκ. Πρόκειται για μια προοπτική την οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι στον κ. Καραπαναγιωτίδη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. 
Οι κάτοικοι της Μέσης ευχαρίστησαν τον κ. Καραπαναγιωτίδη για τις εργασίες βελτίωσης στο δρόμο της Βέροιας – Μέσης κάτι το οποίο αν και δεν ήταν αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας, υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων. 


Συνάντηση Κώστα Καραπαναγιωτίδη με το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Βέροιας - «Ο καθένας θα έχει αυτά που δικαιούται αλλά θα πρέπει και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει»

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων του Δήμου Βέροιας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Κατά τη συνάντηση ο κ. Καραπαναγιωτίδης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.
Από την πλευρά τους οι δημοτικοί υπάλληλοι έθεσαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν πέρα από τις μισθολογικές μειώσεις που υπόκεινται και τον προβληματισμό τους από το αίσθημα ότι μερίδα του κόσμου είναι εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων. Υπογράμμισαν ακόμη τη διαρκή αγωνία που τους διακατέχει λόγω του φόβου της απόλυσης που επικρέμεται συνεχώς από πάνω τους και την πικρία τους για το γεγονός ότι όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις διώξεων η διοίκηση δεν είναι δίπλα τους όσο πρέπει.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης άκουσε με ενδιαφέρον αλλά και έκπληξη τα όσα εξέθεσαν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας Δήμος όταν δεν μπορεί να έχει τουλάχιστον την στοιχειωδώς απαιτούμενη οργάνωση και συνεργασία με το υπηρεσιακό προσωπικό.
«Ο καθένας θα έχει αυτά που δικαιούται αλλά θα πρέπει και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης. «Αυτή είναι η αρχή μου. Να μην αδικείται κανένας υπάλληλος αλλά και κάθε εργαζόμενος να προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η υπηρεσία».
Όπως είπε, από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους ως συνεργάτες, αλλά και έχοντας απαιτήσεις για μια ουσιαστικά αποτελεσματική λειτουργία έτσι ώστε και οι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφαλείς και ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών.
«Από τη στιγμή που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας η πρώτη συνάντηση θα είναι μαζί σας γιατί αν δεν εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα και δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία δράση», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τη διαβεβαίωση ότι η γέφυρα επικοινωνίας όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά και θα διευρύνεται επ’ ωφελεία όλων με κυρίαρχο στόχο τη λειτουργία ενός Δήμου που θα μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο