Οι εκλογές πλησιάζουν


Της Χρύσας Σαββαΐδου* 

Η συγκυβέρνηση και οι υποβολείς της, εδώ και καιρό,  νιώθουν περήφανοι για τα επιτεύγματά τους. Καλά κάνουν, αφού αυτός είναι ο ρόλος τους…

Εμείς, όμως, οι άλλοι, τι κάνουμε; 

Είμαστε αστοί, μεγαλομέτοχοι, έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη, ή πολίτες… πολίτες φορολογούμενοι που πλήττονται αναίσχυντα, χαρατσώνονται και πληρώνουν διαρκώς χωρίς αντίκρισμα και τελικά άκρες δε βρίσκουν;

Πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους οι γονείς για να περάσουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο και η ελληνική πολιτεία απαξιώνει τις σπουδές τους.

«Φτύνει» τα παιδιά της, όχι για να μην τα ματιάσει, αλλά για να πάρουν των ομματιών τους, να μεταναστεύσουν εξοργισμένοι οι νέοι σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη και να απαλλαγεί  των ευθυνών της.

Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε…Τι θα κάνουμε λοιπόν;
Θα ψηφίσουμε το κόμμα που ψήφιζαν οι γονείς μας-παραδοσιακά- ή θα ψηφίσουμε υπεύθυνα και με συνείδηση της κοινωνικής μας τάξης;
Μήπως θα υιοθετήσουμε …επαναστατικές λύσεις ΑΠΟΧΗ κι ΑΚΥΡΟ;

Όσοι σκοπεύουν να τις υιοθετήσουν, πλανώνται πλάνην οικτρά…Ο εκλογικός νόμος είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε να  ευνοεί τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.
Η άρχουσα τάξη συμβουλεύεται τα καλύτερα ινστιτούτα ψυχολογίας και προς συμφέρον της προπαγανδίζει, υπογείως, την αποχή….

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Τα δυο μεγάλα κόμματα, στηρίζουν επικεφαλείς οι οποίοι διατείνονται ότι είναι ανεξάρτητοι, ενώ προέρχονται από το χώρο της συγκυβέρνησης… Μερικοί απ’ αυτούς μάλιστα αποτελούσαν τους κύριους μοχλούς εφαρμογής της πολιτικής της.

Ουδεμίαν, δηλαδή, σχέσιν έχουν με τα δύο κόμματα που χρόνια μοιράστηκαν τη μερίδα του λέοντος…Αυτό, βέβαια, όπως όλοι σχεδόν, θέλω να πιστεύω, καταλαβαίνουμε, ΔΕΝ ισχύει.
  Συνδημότισσες, συνδημότες

Απαγγιστρωθείτε! Ψηφίστε χωρίς φόβο και πάθος.                                                                                                      
* Η Χρύσα Σαββαΐδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας - Ανατροπή Τώρα"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο