Περιοδεία Τζιτζικώστα - Καλαϊτζίδη στην ΗμαθίαΠεριοδεία Τζιτζικώστα - Καλαϊτζίδη στην Ημαθία... 

Περιοδεία νίκης  στην Ημαθία, για τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα, το Σάββατο 10 Μαΐου. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού, επισκέφθηκαν το πρωί την λαϊκή αγορά και την αγορά της Αλεξάνδρειας, ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις της Βέροιας, στον χώρο της μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα. 

Θετική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των επιχειρηματιών στις προτάσεις και τις θέσεις της «Αλληλεγγύης» για το μοντέλο «παράγω-εξάγω» στον πρωτογενή τομέα, το οποίο θα φέρει θέσεις εργασίας στον τόπο μας:

«Είναι κρίμα που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και οι συνυποψήφιοί μου στην Περιφέρεια δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα προγράμματά τους για την Κεντρική Μακεδονία. Σε αντίθεση με εμάς που θεματικά έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας και το σχέδιο μας για την Περιφέρειά μας. Έστω, ακόμη και σήμερα, τους καλώ από εδώ την Αλεξάνδρεια, σε δημόσιο διάλογο, για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, μακριά από μικροπολιτικές τακτικές βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, στάθηκε αλληλέγγυος, ως επιχειρηματίας και ο ίδιος και άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά και τις δυσκολίες της, στους συναδέλφους του στον συνεταιριστικό και τον ιδιωτικό τομέα μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

«Η αρτηριοσκλήρυνση που επικρατεί στην κεντρική διοίκηση  δεν της επιτρέπει να δει ότι μοναδικός πυλώνας ανάπτυξης της Ημαθίας , της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της χώρας ολόκληρης είναι η παραγωγική-εξαγωγική αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα. Την στιγμή που η Ημαθία διακινεί σημαντικό ποσοστό βιομηχανικού ροδακίνου σε παγκόσμια βάση, καθώς και σημαντικές ποσότητες επιτραπέζιου ροδακίνου και άλλων νωπών αγροτικών προϊόντων, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ώστε να ανοίξει γραμμή μεταφοράς  με την Ρωσία, μέσω Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα μείωνε κατακόρυφα το μεταφορικό κόστος. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία εμπορευματικού αεροδρομίου, το οποίο θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε για την Αλεξάνδρεια. Και φυσικά το σημαντικότερο. Δεν υπάρχει χρηματοδοτική τραπεζική ροή για αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες φέρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις εξαγωγές τους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα από την Βέροια δεσμευόμαστε ότι πρώτο το μας μέλημα θα είναι η αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας και η στέγαση του Τελωνείου, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα φύγει από την Ημαθία. Δεσμευόμαστε, μαζί με τους επιχειρηματίες και τους φορείς της αγοράς, να βρούμε λύσεις στο οξύ πρόβλημα χρήσης γης που αντιμετωπίζουν σε όλη την Ημαθία οι επενδυτές. Δεσμευόμαστε , σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των λειτουργικών τους υποδομών. Καλούμε όλους τους  Ημαθιώτες να δώσουν δύναμη στην «Αλληλεγγύη» υπερψηφίζοντας την στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο