Υπάρχει και άλλη Βέροια… (άρθρο της Ε. Σαββίδου)


Υπάρχει και άλλη Βέροια (άρθρο της Ε. Σαββίδου*)

Στα σημεία των καιρών, στην κρίση την οποία διέρχονται οι αξίες και οι θεσμοί της κοινωνίας μας, καλούμαστε μέσω του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης να θωρακίσουμε τις τοπικές κοινωνίες, να διατρανώσουμε το ανάστημά μας και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. 

Όχι μονάχα με την διεκπεραίωση των μεγάλων έργων που χειμάζουν εδώ και έτη, αλλά και με την εκτέλεση των μικρών έργων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων. 

Οι γειτονιές, τα χωριά, αποτελούν μέρος αυτού του Δήμου, ζωτικά και ενεργά τμήματά του, τα οποία οφείλει η αποκεντρωμένη διοίκηση να αντιμετωπίζει με δίκαιο τρόπο και ανάλογα με τις ανάγκες τους.    

Η τοπική αυτοδιοίκηση, όντας αυτοτελές νομικό πρόσωπο, οφείλει να είναι λειτουργική, παροχική και ταυτόχρονα ρυθμιστική, έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση των δημοτών της σε κάθε της πρωτοβουλία.

Έχοντας λοιπόν ως γνώμονά μας την αρχή της νομιμότητας και την προστασία του διοικουμένου, δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια αυτή της αρχής, προς όφελος του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, δρώντας ανεξάρτητα, ελεύθεροι από πολιτικά προσκόμματα και παρόμοιες αναχαιτίσεις, με αρχή και προτεραιότητά μας τον Δημότη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δύναμη στη φωνή μας, να έρθουν στις κάλπες και να υπερψηφίσουν το συνδυασμό μας που στελεχώνεται από ανθρώπους νέους και άφθαρτους, με ήθος και αξίες, με κατάρτιση, συνέπεια και πρωτοπορία, ανθρώπους πρόθυμους να συγκρουστούν με κάθε κατεστημένο, πρόθυμους να εργαστούν με γνώμονα το κοινό όφελος και όχι το προσωπικό.   

* Η Ελισάβετ Αλεξ. Σαββίδου είναι δικηγόρος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βέροιας με το συνδυασμό Προτεραιότητα στον Δημότη του Αντώνη Μαρκούλη 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο