Προστατέψτε και αξιοποιήστε το Άλσος Παπάγου…



Προστατέψτε και αξιοποιήστε το Άλσος Παπάγου…

Το Άλσος Παπάγου αποτελεί  έναν σημαντικό περιβαλλοντικό θησαυρό για την πόλη μας. Για να συνεχίσει όμως να παραμένει με αυτόν τον βαρυσήμαντο τίτλο είναι αναγκαία η προστασία του από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και η αξιοποίηση του. 

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε, την διανύουμε, και αναρωτιέμαι, γίνανε οι απαραίτητες ενέργειες προστασίας του άλσους; Σαφώς και πρέπει να επαινέσουμε την προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού Βέροιας της εύξεινου λέσχης και του 3 συστήματος δασοπροσκόπων για τον καθαρισμό των μονοπατιών τον Απρίλιο, όμως μόνο αυτές οι ενέργειες δεν αρκούν. Δεν θα είναι μία ιδεατή λύση η ΄΄φύλαξη΄΄του σε ετήσια βάση από έναν αριθμό ατόμων οι οποίοι θα προσληφθούν από τον Δήμο;  

Η Βέροια διαθέτει έναν σημαντικό πνεύμονα ζωής και δεν πρέπει να χαθεί ποτέ. Επιπροσθέτως, η αξιοποίηση του από τον Δήμο έπρεπε να είχε αποφασιστεί εδώ και χρόνια. Σχολεία άλλων πόλεων που επισκέπτονται την πόλη της Βέροιας θα μπορούν  να αποκομίζουν περιβαλλοντικές γνώσεις από το εν λόγω μέρος από δασολόγο του δήμου. Μόνο θετικά θα είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από τις προαναφερθείσες διαδικασίες. 

Πολιτική βούληση και θέληση χρειάζονται για τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για πνεύμονα ζωής, είναι εγκληματικό να τον αφήνουμε στην τύχη του και να παρακαλάμε μην συμβεί κάτι, όταν μπορούμε οι ίδιοι να τον προστατέψουμε και να τον αξιοποιήσουμε. 


Του Αντώνη Φαναριώτη

δασολόγου - περιβαλλοντολόγου

για το InVeria.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο