Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βεροίας



Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βεροίας...

Τα ονομαστήριά του γιορτάζει σήμερα Κυριακή (27/7/2014) ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και με αφορμή την γιορτή του βρέθηκαν στη Βέροια και συλλειτούργησαν μαζί του στο Ναό του Αγ. Αντωνίου οι Μητροπολίτες Σεβαστείας Δημήτριος, Σαμαρείας Αμβρόσιος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Εδέσσης Ιωήλ, Κίτρους Γεώργιος, Σαφίτας Δημήτριος (Συρία) και Θερμών Δημήτριος.

Επιπλέον, μεταφέρθηκε και τέθηκε προς προσκύνηση η Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, από τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Α´ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προϊστάμενου του ναού αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου. Μάλιστα, ο Αρχιμ, Ιερώνυμος κήρυξε και το θείο λόγο, αναφερόμενος στους λόγους που τιμούνται οι άγιοι από τους πιστούς, ενώ μετέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Βεροίας της ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τους ιερείς και τους λαϊκούς που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, προκειμένου να συνεορτάσουν μαζί του την ονομαστική του εορτή, ενώ συγκινιμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και απηύθυνε ευχαριστίες προς τους απλούς πιστούς της Μητρόπολης, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν, 20 χρόνια τώρα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο