Τέλος στην "επαιτεία" από τους πολιτικούς - Μόνη λύση η αυτοοργάνωση και στο ροδάκινο!



Τέλος στην "επαιτεία" από τους πολιτικούς - Μόνη λύση η αυτοοργάνωση και στο ροδάκινο!

Σύσκεψη για το ροδάκινο της Ημαθίας στις αρχές Ιουλίου, όταν όλα έχουν πάρει το δρόμο τους... Αγορές, μεσάζοντες, έμποροι, καταναλωτές. Ψάχνουμε τώρα, να βρούμε λύση. Τι λύση; Να επιδοτηθεί - λέει - το ροδάκινο δια της απόσυρσης...

Στο 2014, μετά από όλα όσα υπέστη η χώρα, ακόμη μιλάμε για απόσυρση και ψάχνουμε στήριξη στους πολιτικούς...

Να με συγχωρείτε, αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δίνουμε "πάτημα" στον κάθε λογής πολιτικό ή πολιτικάντη για να κάνει τα "παιχνίδια" του στις πλάτες μας και να του χρωστάμε και χάρη.

"Εθνικό προϊόν" το ροδάκινο. Συμφωνούμε. Όπως "εθνικό προϊόν" είναι και ο τουρισμός. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι θα πρέπει κάθε φορά που μας πιάνουν στον ύπνο οι αγορές, να φιλάμε... βουλευτικές ποδιές για να δοθεί λύση; 

Αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι οι παραγωγοί δράσεις για την προώθηση των προϊόντων τους, το πρόβλημα θα παραμένει ες αεί. Και ο κάθε φιλόδοξος πολιτικός θα κάνει το "κομμάτι" του, θα λέει τα ωραία λόγια που αρέσκονται κάποιοι να ακούν και... πάλι από την αρχή!

Ο κόσμος προχωρά, καιρός είναι να ξυπνήσει και το επιχειρηματικό δαιμόνιο, πέρα από το χειρωνακτικό, και να στείλουν από εκεί που ήρθαν όλους τους επίδοξους αγροτοπατέρες. 

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες, μέσω των ομάδων παραγωγών, για προώθηση και διακίνηση των εμπορευμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, της οποίας βασική αρμοδιότητα είναι το παραπάνω. Ομοίως και συνεργασία με τους Δήμους, μέσα από πρωτοβουλίες για να ανοίξουν οι ορίζοντες. Όλοι θαυμάζουν την πορεία των κατοίκων του Βελβεντού ή του Κρόκου Κοζάνης και άλλων περιοχών...

Ας σταματήσει η "επαιτεία" αποζημιώσεων για υγιείς παραγωγές. Ας καταλάβουμε όλοι πως πληρώνουμε πολύ ακριβά τις αμαρτίες του παρελθόντος, σε δυσανάλογο προς την πραγματική ευθύνη βαθμό.

Με δυο λόγια, το ροδάκινο δεν θέλει ούτε πολιτικάντηδες, ούτε πελατειακές σχέσεις, ούτε παλαιοκομματικές φανφάρες. Μάνατζμεντ χρειάζεται και μάρκετινγκ. Ειδάλλως, μέσα στο παγκόσμιο πλαίσιο που κινείται η αγορά, η μόνη ελπίδα θα είναι να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και να περάσουμε σε εποχές που υπήρχε κρατική παρέμβαση στις αγορές. 

Επειδή όμως "κομμουνισμός δεν θα' ρθει" - όπως έλεγε σε μια παράστασή του ο Γιάννης Ζουγανέλης - ας φροντίσουμε να επιβιώσουμε με τους όρους της καπιταλιστικής, φιλελεύθερης ή όποιας άλλης μορφής αγορά έχουμε εν προκειμένω. 

Δημοσιογράφος - 
Διαχειριστής InVeria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο