Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και γενοκτονία των Ποντίων


Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και γενοκτονία των Ποντίων...

Πολλές φορές μέχρι τώρα νόμισα ότι η κατάντια αυτής της κυβέρνησης είχε φτάσει στο έσχατο σημείο της, ότι δηλαδή δεν έχει παρακάτω ο εξευτελισμός τόσο της ιδίας όσο και των μελών της προσωπικά.

Επίσης είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων της για τις οποίες έχει επικριθεί από τον γράφοντα έχουν οικονομικό-κοινωνικό-εργασιακό περιεχόμενο.

Έρχεται όμως η στιγμή που η κατάντια αυτή αγγίζει τα άγια των αγίων και κινδυνεύει να τα μολύνει.

Διαβάζω λοιπόν ότι η κυβέρνηση της χώρας μου εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων το περιβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά από καθυστέρηση περίπου ενάμισι χρόνου, στο σημείο δε που αναφέρεται στις γενοκτονίες δεν γίνεται καμία ειδική αναφορά στη γενοκτονία των χριστιανών της ανατολής και ειδικότερα του ποντιακού ελληνισμού. Υπάρχει μια γενική καταδίκη για όλες τις γενοκτονίες και έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Έτσι απλά!

Θυμίζω ότι το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όχι μόνο έχει αναγνωριστεί διεθνώς αλλά και μόνο η άρνηση του αποτελεί ποινικό αδίκημα. Θυμίζω επίσης ότι η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, ενώ επτά πολιτείες των ΗΠΑ, οι πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Νότιας Αυστραλίας και το Σουηδικό Κοινοβούλιο έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία αυτή(πηγή Pontos News.Gr).

Αντί λοιπόν να εργαστούμε για να αναγνωριστεί από τα περισσότερα κράτη του κόσμου αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η κυβέρνηση της Ελλάδας, η συγκυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου φοβάται τις αντιδράσεις της Τουρκίας ,τρέμει την σκιά της και δεν τολμά να υποστηρίξει φανερά αυτό που η ίδια η Βουλή της Ελλάδας ψήφισε το 1994. 

Αλήθεια τι θα κάνουν οι 38 βουλευτές της Ν.Δ. που υπογράφουν και σχετική επιστολή αν αυτή η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς ειδική αναφορά στη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού? Κυρίως τι θα κάνουν οι Πόντιοι και πρόσφυγες βουλευτές? Θα δεχτούν να συναινέσουν με τη στάση τους στην προσβολή της μνήμης των προγόνων τους?

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο