Πανηγύρισε ο Πολιούχος της Νάουσας άγιος Θεοφάνης ο θαυματουργός (Φωτορεπορτάζ)



Πανηγύρισε ο Πολιούχος της Νάουσας άγιος Θεοφάνης ο θαυματουργός (Φωτορεπορτάζ)...

Το διήμερο 18-19 Αυγούστου η ηρωική πόλη της Νάουσας πανηγύρισε τον πολιούχο της άγιο Θεοφάνη τον θαυματουργό.

Την Δευτέρα το εσπέρας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό του της εορτής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιερής εικόνας του Πολιούχου αγίου Θεοφάνους αλλά και της τιμίας του κάρας που φυλάσσεται στον ναό.

Την Τρίτη 19 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε στον ίδιο ναό αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Πριν την απόλυση ο σεβασμιώτατος τίμησε τρεις ιερείς οι οποίοι καθ’ όλη την 20ετή διακονία του σεβασμιωτάτου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον πιστό λαό της Ημαθίας και ιδιαιτέρως στην πόλη της Νάουσας. Ο Σεβασμιώτατος τους απένειμε το παράσημο με τον χρυσό σταυρό των Κ’ Παυλείων. Οι τρεις ιερείς οι οποίοι πλέον είναι συνταξιούχοι αλλά ακόμα εργάζονται πρόθυμα στον αμπελώνα της τοπικής Εκκλησίας είναι οι εξής: πρωτοπρ. Δημήτριος Κουτσουπιάς, πρωτοπρ. Ιορδάνης Χατζηστυλλή και πρωτοπρ. Χαρίλαος Σερέτης.

























πηγή: Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας www.imverias.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο