Σωτήρης Αναγνώστης: Ο Βεροιώτης που εφηύρε το... smart ρολόι!



Σωτήρης Αναγνώστης: Ο Βεροιώτης που εφηύρε το... smart ρολόι!

Το κόστος περιαγωγής, δηλαδή τις χρεώσεις για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας για όσους ταξιδεύουν εκτός της χώρας διαμονής τους, επιδιώκει να μειώσει η Cloud Roam με τη χρήσης μίας εξειδικευμένης wearable συσκευής – ρολόι (ή smart watch phone). 

Πρόκειται για το Pantoo και η επωνυμία προέρχεται όντως από την ελληνική λέξη «παντού» καθώς η Cloud Roam μπορεί να έχει έδρα τη Βρετανία, αλλά ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι o ελληνικής καταγωγής, καταγόμενος από τη Βέροια, Σωτήρης Αναγνώστης.

Η Cloud Roam είναι μία εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που επικεντρώνεται στο χώρο των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που προσφέρουν χαμηλές χρεώσεις περιαγωγής στους ταξιδιώτες. Το Pantoo είναι λοιπόν ένα smart watch, το οποίο δέχεται μία SIM κάρτα της Cloud Roam, και ουσιαστικά λειτουργεί σαν δεύτερη συσκευή σε όποιον ταξιδεύει, προσφέροντας χαμηλότερες χρεώσεις επικοινωνίας. Παράλληλα, η Cloud Roam έχει φροντίσει να προεγκαταστήσει μία σειρά από πρακτικές εφαρμογές.



Το Pantoo είναι μία συσκευή που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 4.0. Σύμφωνα με την Cloud Roam, το Pantoo λειτουργεί με δικό του τηλεφωνικό αριθμό που είναι της Βρετανίας (+44) και μπορεί να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις παγκοσμίως με κόστος 0,10 – 0,30 ευρώ ανά λεπτό, ενώ το κόστος για την πρόσβαση στο Internet ξεκινά από τα 0,09 ευρώ ανά ΜΒ. Οι χρεώσεις είναι αρκετά φθηνότερες σε σχέση με τις υπάρχουσες, ιδίως για όσου ταξιδεύουν συχνά εκτός ΕΕ.

Επίσης, το Pantoo έχει ενσωματωμένη εφαρμογή για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Internet με κόστος από ένα ευρωλεπτό ανά λεπτό ομιλίας, όπως διαθέτει και ενσωματωμένη εφαρμογή για ενδοεπικοινωνία μεταξύ των μελών ενός ταξιδιωτικού γκρουπ ή των τουριστικών πρακτόρων ή των στελεχών ενός tour operator.

Φυσικά, μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα WiFi, να επιτρέψει τη δυνατότητα για mobile check-in, όπως και πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Android που μπορούν να βοηθήσουν έναν ταξιδιώτη. Υπάρχει κάμερα για λήψη φωτογραφιών και video, πραγματοποίηση video κλήσεων μέσω Skype αλλά και για σάρωση QR codes. Ακόμη προσφέρει τη δυνατότητα να στέλνει το σήμα της τοποθεσίας του χρήστη οπότε του ζητηθεί αλλά και αν του ζητηθεί από πιο πριν, αυτομάτως.

Η συσκευή διατίθεται ήδη από το online κατάστημα της εταιρείας (www.cloud-roam.com) αλλά το πλάνο είναι να υπάρξουν και σημεία πώλησης σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και αεροδρόμια όπως και αυτόματοι πωλητές. Πάντως, το κόστος δεν είναι ευκαταφρόνητο καθώς ξεκινά από τα 230 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες από την πλευρά της Cloud Roam.

Πηγή: imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο