Εκτός δικαιώματος μεταφοράς μεγάλη μερίδα μαθητών


Σε αναβρασμό βρίσκεται η μαθητική κοινότητα μετά τις "γνωστές' ρυθμίσεις του Υπουργείου που αφήνουν εκτός δυνατότητας δωρεάν μεταφοράς μεγάλο αριθμό μαθητών.

Μέσα στην αδυναμία να βρεθεί λύση και στη λογική της "ανευθυνο-υπευθυνότητας", οι μαθητές έχουν γίνει "μπαλάκι" καθώς αναζητούν το δίκιο του από τη μία Αρχή και υπηρεσία στην άλλη...

Το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία μαθητών επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΤΕΛ Ημαθίας, ζητώντας να μάθει επιτέλους ποια είναι η πραγματικότητα και ποιοι έχουν την ευθύνη της αφάνταστης ταλαιπωρίας.

Μάλιστα κάποια ανέφεραν ότι υπάρχουν μαθητές που κινδυνεύουν να μην συνεχίσουν τη φοίτησή τους καθώς για οικογένειες που έχουν δυο και τρεις μαθητές το κόστος μεταφοράς καθίσταται σχεδόν απαγορευτικό.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ημαθίας, Αναστάσιος Συμεωνίδης συνομίλησε με τους μαθητές στους οποίους έγινε κατανοητό ότι το πρόβλημα εκπορεύεται από τις σχετικές εγκυκλίους που αφήνουν εκτός κάλυψης δωρεάν ή με μειωμένο κόστος μεταφοράς, μεγάλο αριθμό μαθητών.

Σημειώνεται ότι στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών απασχόλησε το Σώμα, μετά από την αναφορά μέλους του συμβουλίου ότι στην περιοχή των Πιερίων μαθητές μεταφέρονται από τους οικείους τους με αγροτικά και....μηχανάκια!!!

Δυο μέρες αργότερα το θέμα τέθηκε επιτακτικά στη Δημοτική Κοινότητα η οποία αποφάσισε να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά τους οι μαθητές εκφράζουν την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους καθώς ουσιαστικά πολλοί μένουν στους δρόμους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος μεταφοράς με κανονικό, αλλά ακόμη και με μειωμένο εισιτήριο και δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Πηγή: verianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο