Στην επόμενη φάση του κυπέλλου μπάσκετ ο Φίλιππος


Μεγάλη νίκη-πρόκριση για τον Φίλιππο Βέροιας επί του Εθνικού για την Β Φάση του κυπέλλου, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ΔΑΚ ''Δημήτριος Βικέλας'' του Μακροχωρίου.

Μετά τον Αρκαδικό σειρά είχε η ομάδα του Πειραιά να υποκύψει στην ανωτερότητα του Φιλίππου. Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τους ''ερυθρόλευκους΄΄ που συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το φιλμ του αγώνα:

Με 4-0 ξεκίνησε τον αγώνα ο Φίλιππος με τον Εθνικό να ισοφαρίζει γρήγορα. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στη συνέχεια κι έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 16-14. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Φίλιππος ''έτρεξε'' ένα σερί 7-0 φτάνοντας τη διαφορά στο +9 (23-14), κρατώντας παράλληλα τον Εθνικό χωρίς σκορ για 3:30 λεπτά. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά αντέδρασε και κατάφερε με τη λήξη του ημιχρόνου να μειώσει σε 31-28.

Με την έναρξη της επανάληψης Αργύρης και Τριχόπουλος με διαδοχικά τρίποντα ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +9. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με δίποντο του Τριχόπουλου 3:41 πριν από τη λήξη της περιόδου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της +15 (47-32). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικώς με επιμέρους σκορ 53-43. Στην τελευταία περίοδο ο Φίλιππος απλά κράτησε τη διαφορά και έφτασε στην άνετη επικράτηση με τελικό σκορ 75-64.

Κορυφαίοι των νικητών οι Τραϊανός και Τριχόπουλος ενώ από τους ηττημένους πάλεψαν οι Μαχαίρας και Γκιζόγιαννης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Φίλιππο Βέροιας θα είναι ο Απόλλων Πατρών σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ ''Δημήτριος Βικέλας'' στις 28/9.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-14, 31-28, 53-43, 75-64

Διαιτητές: Πουρσανίδης - Λαζαρίδης - Τζίμα

Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Πεταλωτής 2, Τραϊανός 17 (1), Δεληγιώργης 8, Πλιούκας 8 (2), Γκιουλέκας 10 (1), Κασαμπαλής 5, Αργύρης 6 (2), Τριχόπουλος 12 (1), Λευκαδίτης 7, Πεχλιβάνος, Σιδηρόπουλος

Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. (Κουστένης): Κουκάς 5 (1), Ζούμπος 7 (1), Παπαδιονυσίου, Μούκας, Καρυπίδης, Ραδίτσας, Τσιότρος, Γκιζόγιαννης 14, Μαχαίρας 26, Βαβάτσικος 4, Αναγνωστόπουλος, Ψυλέας 8


Επιμέλεια: Κώστας Κάππας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο