Βέροια: Τίμησαν τα θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας (βίντεο - φώτο)


Τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τιμήθηκαν το πρωί της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου 2014, σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Π.Ε. Ημαθίας, σε συνεργασία με το σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, στη Βέροια.

Το πρωί της Κυριακής, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέστηκε Μνημόσυνο από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα. 

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος Πρωτοδικείου Βέροιας Μιχάλης Χασιώτης εκφώνησε επίκαιρη ομιλία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε κατάθεση στεφάνων. στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γ.Γ. Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγγελική Γιαννακίδου, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Γεωργία Μπατσαρά (εκπρόσωπος της Βουλής) και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Ιωάννης Ισαάκ, ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας Ταξίαρχος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διοικητής Π.Υ. Ημαθίας Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αποστράτων, εφέδρων κ.α.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές των τιμητικών εκδηλώσεων:

























Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ωραία τους τιμήσατε τους Μικρασιάτες προγόνους σας/μας. Διοργανώστε τώρα και μία ακόμη πολυήμερη εκδρομή στην τουρκοκρατούμενη Μικρασία, και δώστε τα ευρουλάκια σας στους τουρκαλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο