50 εκατ. σε αγροτικά έργα ανάπτυξης


Ανάσα στην ελληνική περιφέρεια, με ροή των κονδυλίων για μικρά αγροτικά δημόσια έργα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η προθεσμία λήγει την 1η Δεκεμβρίου.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης ανακοίνωσε χθες νέα πρόσκληση για την ένταξη των δήμων στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) 321 και 322, του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-10.

Με επιστολή του ειδικού γραμματέα Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Ιατρίδη καλούνται οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού των περιοχών εφαρμογής του άξονα 3 για την υποβολή των προτάσεών τους με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα 30 εκατομμύρια ευρώ + ΦΠΑ (μέτρο 321) προορίζονται για:

** Κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων, ομβροδεξαμενών.

** Μικρά έργα αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση των αγροτών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

** Προστασία γεωργικών εκμεταλλεύσεων από φαινόμενα υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων.

** Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας κι αλληλεγγύης.

Αντίστοιχα, τα 20 εκατομμύρια ευρώ + ΦΠΑ πρόκειται να επενδυθούν για:

** Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων με έργα διαμόρφωσης υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις-πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση πρασίνου, παιδικές χαρές κ.ά.

Στην περίπτωση μάλιστα των έργων αυτών «λεφτά υπάρχουν», αφού το 90,38% του συνολικού προϋπολογισμού καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το 9,62% από εθνικούς πόρους.

Πηγή: Ελευθεροτυπία 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο