Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Υγείας για τον Έμπολα


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες παγκοσμίως για τον ιό Έμπολα καθώς νέα κρούσματα δείχνουν πως ο ιός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.


Τρεις νέες περιπτώσεις ασθενών έχουν προκαλέσει φόβο στην Ελλάδα, αφού και τα τρία κρούσματα βρέθηκαν σε γειτονικές χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, ένας στη γειτονική Ιταλία, ένας στην ΠΓΔΜ και ένας στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Ο Βρετανός που έχασε τη ζωή του στην ΠΓΔΜ φέρεται να είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις υγειονομικές αρχές τις χώρας.

Στην Ιταλία ένας γιατρός νοσηλεύεται προληπτικά σε νοσοκομείο της Ρώμης καθώς ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στην Γερμανία.

Σε καραντίνα μπήκε ένας φοιτητής στην Κύπρο καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο φοιτητής ενδεχομένως να έχει προσβληθεί από μαλάρια.

Στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Βέβαια, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση την Παρασκευή(10/10) στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και πιθανότατα του υπουργού Μάκη Βορίδη, για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού και στην Ευρώπη.

Πάντως, η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο κρούσμα αφού έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος με τα κατάλληλα μηχανήματα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα, έχουν σταλεί από το υπουργείο Υγείας οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο