ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σχημάτισαν κατεχόμενη και Ελεύθερη την Κύπρο σε αγώνα του Champions League


Ένα εκπληκτικό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας για τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ. Άφωνοι έμειναν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι είδαν είτε από τις κερκίδες του γηπέδου είτε από τις τηλεοράσεις τους το κορεό που δημιούργησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας τους.

Κατά τη διάρκεια της εισόδου των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ και του Άγιαξ στον αγωνιστικό χώρο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League, ''οι πορτοκαλί'' - όπως ονομάζονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας - σχημάτισαν την Κύπρο, με τις κατεχόμενες περιοχές να διακρίνονται από κόκκινο χρώμα, ενώ το φόντο να είναι μαύρο. 

Στη συνέχεια η εικόνα όμως έγινε πραγματικά ανατριχιαστική αφού σχηματίστηκε ενωμένη Κύπρος με φόντο τη γαλανόλευκη σημαία! Ταυτόχρονα κάτω από το κορεό εμφανίστηκαν πανό με μηνύματα όπως «Δεν ξεχνώ» και «Η Κύπρος είναι ελληνική», σε διάφορες γλώσσες. 

Αυτός ήταν ο σημαδιακός τρόπος που επέλεξαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ να γιορτάσουν τα 54 χρόνια ζωής της κυπριακής δημοκρατίας, τα οποία και συμπληρώνει σήμερα (1/10). 


Βέβαια, η υπόθεση έχει και την αρνητική της πλευρά, καθώς η UEFA είναι πολύ αυστηρή όταν εμφανίζονται πολιτικά μηνύματα σε επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανή η τιμωρία της κυπριακής ομάδας, όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της, Πρόδρομος Πετρίδης.

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Demetrios Hadjinicolaou1/10/14, 9:07 μ.μ.

    Πάλι καλὰ ποὺ ὑπάρχουν καὶ τέτοιοι φίλαθλοι._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο