Μαθητές της ΣΤ' τάξης 8ου Δ.Σ. Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"


ΔΤ: Την Τετάρτη 29-10-2014 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου της Βέροιας επισκέφτηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων. 

Τους μαθητές συνόδευε ο εκπαιδευτικό κ.Σωτήριος Ζερδαλής, και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του μουσείου κ.Κανέλλο Ντόντο στους δύο ορόφους του μουσείου, όπου εκτίθενται τα εκθέματα που καλύπτουν την ιστορική περίοδο από τον Μακεδονικό Αγώνα έως και σήμερα. 

Οι μικροί μαθητές συσχέτισαν την επίσκεψη τους στο μουσείο με την ιστορία της απελευθέρωσης της Βέροιας και την πρόσφατη επέτειο του ΄΄ΟΧΙ΄΄ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που γιορτάσαμε πρόσφατα. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με αντικείμενα στολές και έγγραφα της περιόδου εκείνης, και ταυτόχρονα ο συνοδός δάσκαλος των μαθητών μπόρεσε να τους εξιστορήσει πολλά ιστορικά θέματα που έχουν διδαχτεί στο σχολείο, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στον Μακεδονικό Αγώνα. 

Οι μαθητές στο τέλος της ξενάγησης εξέφρασαν εύστοχες απορίες και ερωτήσεις , που απαντήθηκαν και από τον κ.Ζερδαλή και από τον κ.Ντόντο, ενώ εντύπωση στους μικρούς μαθητές έκαναν οι στολές των ευζώνων και η ιστορία τους. Η επίσκεψη τελείωσε όπως πάντα με αναμνηστικές φωτογραφίες των μαθητών, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο