Νοσταλγία και τραγούδια στην παρουσίαση του βιβλίου "Σχεδία Μνήμης" του Α. Χατζηκώστα

Παρουσιάστηκε το Σάββατο (25/10) η συλλογή διηγημάτων "Σχεδία Μνήμης", του δημοσιογράφου - συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του δήμου Βέροιας, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν.

Την παρουσίαση προλόγησε η Υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Θ. Ζωγιοπούλου", Βούλα Κοτσάλου - Πάπαρη, η οποία κάνοντας μια αναφορά στη ζωή του συγγραφέα, τόνισε πως ο κ. Χατζηκώστας έχει διακριθεί με τον Α' Έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό "Δημήτριος Βικέλας" το 2011, ενώ δήλωσε πως κομμάτια από τα διηγήματα, της φέρνουν στο μυαλό μνήμες απο την παιδική της ηλικία.

Ομιλητές της παρουσίασης του βιβλίου ήταν:
Θωμάς Παπαστεργίου - εκδότης Ars Poetica
Παντελής Τσαλουχίδης - φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας
Ευαγγελία Βέλλιου - Νευρολόγος και
Ο ίδιος ο συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας

Ο ηθοποιός Αντώνης Μπομπαϊτζής διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ την παρουσίαση πλαισίωσαν μουσικοί της Βέροιας, οι οποίοι έπαιξαν τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, με μοναδικό τρόπο και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Χρήστος Λένος - φωνή και κιθάρα
Κώστας Σουραντάνης - μπουζούκι
Αλέξης Τσαπράζης - μπουζούκι
Σάββας Παπαδόπουλος - πλήκτρα

Το "παρών" έδωσαν φίλοι, συγγενείς και η μητέρα του συγγραφέα, ενώ παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης Αργύρης Γκαμπέσης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουτζόγλου - Γεωργιάδου, η Διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Τσιλιπάκου, καθώς και ντόπιοι συγγραφείς (όπως ο κ. Πυρινός, ο κ. Κλήμης, κ.α.).

Ο συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους και τον καθένα ξεχωριστά, τόνισε πως οι λόγοι που τον ώθησαν για να βγάλει αυτήν τη νέα συλλογή είναι τρεις:

-Μεταφορά των εμπειριών του μέσα απο τα διηγήματα και κυρίως μέσα απο τη μυθοπλασία
-"Πνευματικό διάλειμμα" από τη δημοσιογραφική δουλειά
-Προσπάθεια εσωτερικής εξερεύνησης στα θέλω και τα πρέπει του.

Τέλος, ο συγγραφέας αφιέρωσε το βιβλίο του "Σχεδία Μνήμης" στους γονείς του.

Ρεπορτάζ: Σοφία Τσεκούρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο