Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2014 της Ε.Μ.Ι.Π.Η.


Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Βέροια στην Κατοχή και το Εμφύλιο» ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 οι εκδηλώσεις της Δ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2014.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου με την παρουσίαση του έργου του Παύλου Πυρινού «Βεροιώτικα και Νουσαίικα Σημειώματα» και συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σχετικές με το γενικό θέμα της εβδομάδας «Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος, Η δεκαετία των μεγάλων ανατροπών και συγκρούσεων (1940-1950)» . 

Με το παραπάνω θέμα και τη συγκεκριμένη περίοδο ασχολήθηκε και η επιστημονική ημερίδα «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 3-4 Οκτωβρίου. Μέσα από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία και φωτίστηκαν άγνωστες πτυχές της περιόδου.

Τέλος, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν σημεία, κτίρια, γειτονιές, οικίες της πόλης στα οποία διαδραματίστηκαν σκηνές των γεγονότων της δεκαετίας 1940-1950. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Βέροια στην Κατοχή και το Εμφύλιο», το οποίο παρακολούθησαν παιδιά της Στ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν η κα Ανασταστία Ταναμπάση και η κα Μαρία Χειμωνοπούλου, ενώ παρουσιάστηκε με τη συνδρομή της κας Ιωάννας Ζιώγα.


Ευχαριστήριο

Η Ε.Μ.Ι.Π.Η. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα:
- Την Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας, για την δωρεάν παραχώρηση των χώρων, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, την υλικοτεχνική υποδομή και τη συμβολή της στην προβολή των εκδηλώσεων.
- Την 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Μουσείου.
- Τα Γ.Α.Κ. Ν. Ημαθίας για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στο χώρο των αρχείων.

Επίσης ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς των εκδηλώσεων:
- Βιβλιοπωλείο Νίκος Πυρινός
- Κτήμα Δαλαμάρα
- Κρεοπωλείο Κωνσταντούδης και ΣΙΑ
- Μεζεδοπωλείο Αγγελικόν
- Μεζεδοπωλείο Στάσου Μύγδαλα
- Τυροκομικά Πατσιαβούρας

Τέλος, ευχαριστίες οφείλονται και στους χορηγούς επικοινωνίας InVeria.gr – Ειδησεογραφικός Κόμβος Ημαθίας και ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κ. Μακεδονίας, για την πλήρη κάλυψη των εκδηλώσεων, καθώς και τα ΜΜΕ που πρόβαλαν τις εκδηλώσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο