ΟΗΕ: Μακρά η μάχη για την καταπολέμηση του Έμπολα


Η νίκη ενάντια στην επιδημία του ιού Έμπολα είναι ακόμη «πολύ, πολύ μακριά» προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της ασθένειας (UNMEER), απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για επιπλέον βοήθεια στις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί. «Μας περιμένει μια μακρά μάχη», δήλωσε ο Άντονι Μπάνμπουρι στη διάρκεια συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα «απαιτεί μια αισθητή αύξηση των πόρων επί του πεδίου», υπογράμμισε ο Μπάνμπουρι στην παρέμβασή του που έγινε μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Είμαστε ακόμη πολύ πολύ μακριά από το τέλος της κρίσης αυτής», εκτίμησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η UNMEER θα ξεκινήσει να εργάζεται στο Μαλί, όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της ασθένειας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν σημείωσε από την πλευρά του ότι αν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας ενισχυθούν, η επιδημία του ιού Έμπολα μπορεί να περιοριστεί ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Από την επιδημία έχουν πεθάνει 5.459 άνθρωποι σε οκτώ χώρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η πλειονότητα των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Ο τελευταίος απολογισμός δείχνει μια μείωση των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, και τη Γουινέα, όμως μόνο την προηγούμενη εβδομάδα 533 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σιέρα Λεόνε, δηλαδή τα περισσότερα σε μία εβδομάδα που έχουν εντοπιστεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο