Ένας Αμερικανός διαφημίζει τη Βεργίνα στους Έλληνες!


Μπορεί ούτως ή άλλως οι διοργανωτές του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΜΕ να είχαν προβλέψει επίσκεψη των εκατοντάδων συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ωστόσο το να ακούς έναν Αμερικανό να προτρέπει το, κατά βάση, ακροατήριο που απαρτίζεται από Έλληνες να επισκεφθούν τη Βεργίνα, είναι από μόνο του αξιοσημείωτο.

O Karl Gustafson, λοιπόν,  Μαθηματικός - Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Colorado Boulder, στην αρχή της εισήγησής του το πρωί του Σαββάτου (8/11), ανέφερε πως όταν βρέθηκε πριν λίγα χρόνια στη Βέροια, όπου συνεργαζόταν με τον καθηγητή και υπεύθυνο του Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Επιστήμη του Διαδικτύου, Γιάννη Αντωνίου (ειρήσθω εν παρόδω ότι το Τμήμα δεν λειτουργεί πλέον και αντίστοιχο Τμήμα ξεκίνησε φέτος στη Θεσσαλονίκη), δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές προσφέρθηκαν να τον ξεναγήσουν στη Βεργίνα.

Αφού χαρακτήρισε τους βασιλικούς τάφους και τα άλλα ευρήματα ως το πιο σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κάλεσε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί, να το κάνουν κατά τις μέρες που θα βρίσκονται στην περιοχή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί καλοί πρεσβευτές της Ημαθίας και των αξιοθέατών της, όπως ο κ. Γκούσταφσον, οι οποίοι φροντίζουν να "διαφημίζουν" αυτά που εμείς, πολλές φορές, θεωρούμε δεδομένα και τα υποτιμούμε. 

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο