Που ''χάθηκαν'' φέτος οι πολέμιοι του τζακιού και της αιθαλομίχλης;


Πολύς λόγος έγινε τον περσινό χειμώνα για τα προβλήματα που προκαλούν τα τζάκια τόσο στην υγεία μας αλλά και στην περιβάλλον. Επικίνδυνα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα, αιθαλομίχλη σκέπασε την πρωτεύουσα και απειλείται η υγεία των κατοίκων της και διάφορες άλλες παρόμοιες κινδυνολογίες είχαν κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι διασταυρωμένα επιστημονικά. Έπρεπε να πουληθεί πετρέλαιο πάση θυσία βλέπετε.

Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δημοσιογράφος δεν ανέφερε ποια είδη ξύλου είναι επικίνδυνα; Δεν ήταν και δύσκολο να το πληροφορηθεί. Η δρυς ή η οξιά ας πούμε σαφώς και δεν αποτελούν απειλή για την υγεία μας, ούτε αποτελούν λόγο δημιουργίας αιθαλομίχλης. Επίσης τα ενεργειακά τζάκια τα οποία έχουν κατακλύσει τα σπίτια παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελούν αποτρεπτικό τοίχος για προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου. Αυτές οι αλήθειες ποτέ δεν ακούστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρά μόνο ότι τα τζάκια θα καταστρέψουν το περιβάλλον και θα οδηγήσουν κόσμο στα νοσοκομεία. 

Φέτος τι έγινε ξαφνικά; Τα τζάκια έγιναν ''φιλικά'' προς το περιβάλλον; Δεν εκλύονται επικίνδυνα αέρια από αυτά; Η μήπως πωλούνται περισσότερες ποσότητες πετρελαίου από ότι πέρυσι και το κράτος είναι ικανοποιημένο, οπότε δεν ''έδωσε γραμμή'' για να ''χτυπηθούν'' οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης;

Αντώνης Φαναριώτης
Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο