Δεν εξελέγη ΠτΔ - Δεύτερη ψηφοφορία Τρίτη (23/12)


Χωρίς να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, σήμερα, Τετάρτη (17/12), καθώς ο αριθμός των βουλευτών, που υπερψήφισαν την εκλογή του Σταύρου Δήμα για ΠτΔ, δεν ήταν ο επιθυμητός.

Με 160 υπέρ, 135 κατά και πέντε απουσίες έκλεισε η σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτέλεσμα που θεωρείται "φτωχό" και πολύ κάτω από τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός βγαίνοντας από τη Βουλή τόνισε: "Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί πρόεδρος. Οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες."

Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε: "Η κινδυνολογία έπεσε στο κενό".

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμένος: "Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε σε καμιά ψηφοφορία όποιος και αν είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακόμα και αν παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς."

Ο κ. Κουβέλης από τη μεριά του έκανε λόγο για εκλογές. "Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα, έχει ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές", τόνισε, ενώ προς θετική κατεύθυνση δήλωσε πως είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πέντε απόντες ήταν και ο Ημαθιώτης βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην τρίτη ψηφοφορία θα εμφανιστεί υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Πάντως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αφού δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Σταύρος Δήμας είναι καμμένο χαρτί, και το γνωρίζει και ο ίδιος. Άλλον/-ην θα προτείνει η συγκυβέρνηση στην 3η ψηφοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο