Φωνές, εντάσεις και αποχωρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Η αναβολή της συζήτησης, για την υπόθεση της ολοκλήρωσης της γέφυρας Κούσιου, που δόθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (17/12), έφερε καβγάδες, φωνές, κατηγορίες αλλά και αποχωρήσεις από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα κυλούσαν ήρεμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, μέχρι τη στιγμή που το θέμα συζήτησης έφτασε στην ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου.

Τα αίματα άναψαν από τη στιγμή που πήρε το λόγο ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του Πέτρου Κουτόβα, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Γιάννη Κούσιου, αλλά και εναντίον του δικηγόρου του, Στέργιου Καπράρα, τονίζοντας πως οι προαναφερθέντες επηρέασαν την κρίση του κ. Κούσιου και δεν δέχεται πλέον να συνεχιστεί η γέφυρα με τη νέα μελέτη, ενώ υπογράμμισε πως δεν καταλαβαίνει τα βαθύτερα αίτια αυτής της πράξης. 

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο κ. Κουτόβας σηκώθηκε όρθιος και με έντονο ύφος τόνισε, χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο, πως τα λεγόμενα του Δημάρχου τον θίγουν, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Μεταφέρω το -γιατί- που υπάρχει στο μυαλό του κ. Κούσιου, τα τελευταία χρόνια. Η γέφυρα έπρεπε να είναι έτοιμη".

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του έκανε λόγο για κωλυσιεργία από τη διαχειριστική επιτροπή, ενώ δεν θέλησε να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα.

Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στο Δημότη", Αντώνης Μαρκούλης και ζήτησε να γίνουν γνωστά τα ονόματα της διαχειριστικής επιτροπής, που είναι υπεύθυνα για την καθυστέρηση της κατασκευής της γέφυρας.

Όταν δεν του δόθηκε η απάντηση, ο κ. Μαρκούλης τόνισε πως ο Δήμαρχος δεν σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει και δήλωσε: "Θα αποχωρήσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνουμε ότι η συμπεριφορά του δημάρχου είναι απαράδεκτη και δε σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο." 

Ο κ. Βοργιαζίδης προέτρεψε τον κ. Μαρκούλη το εξής: "Κάνε και καμιά ψευδώνυμη καταγγελία", για να λάβει την απάντηση "εσείς τα κάνετε αυτά"...

Το ζήτημα έληξε εκεί, με τον Αντώνη Μαρκούλη και τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Στουγιάννο να αποχωρούν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το θέμα της γέφυρας Κούσιου αναβλήθηκε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Δείτε όλη τη συζήτηση, καθώς και το επίμαχο... φραστικό επεισόδιο στο βίντεο του Verianet.gr που ακολουθεί:



Σύνταξη: Σοφία Τσεκούρα
Επιμέλεια: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο