Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Γ. Χατζηγεωργίου στη Νάουσα


Από τον Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο, Πήγασος Ημαθίας, ανακοινώθηκαν τα εξής: Το περασμένο Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου 2014, επισκέφθηκε την περιοχή μας η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Γεωργία Χατζηγεωργίου, όπου και τιμήθηκε για την παρουσία της και την προσφορά της στον χώρο της κολύμβησης, από τον Πήγασο Ημαθίας.

Το Σάββατο συμμετείχε στις προπονήσεις των προαγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου, όπου σε συνεργασία με τον προπονητή των τμημάτων Στέλιο Αμπατζίδη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν νέες τεχνικές στους νεαρούς κολυμβητές του νομού μας. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και η κυρία Χατζηγεωργίου απάντησε σε πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι αθλητές.


Το Σάββατο το απόγευμα συμμετείχε με την οικογένειά της, στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας. Την Κυριακή το πρωί συμμετείχε στην εκδήλωση του συλλόγου Πήγασος Ημαθίας στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας, όπου και βραβεύθηκε παρουσία του πατέρα της Ιορδάνη Χατζηγεωργίου, ενός από τους σημαντικότερους παράγοντες της κολύμβησης τα τελευταία 40 χρόνια. Στην συνέχεια επισκέφτηκε κι ξεναγήθηκε στους τάφους της Βεργίνας.


Η Γεωργία Χατζηγεωργίου παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει καταπλήξει και συγκινήσει με τις επιδόσεις της το κοινό σε πανελλήνια, αλλά και σε παγκόσμια πρωταθλήματα, με την ίδια πάντοτε ευκολία. Η υπομονή και η επιμονή της, την οδήγησαν πολλές φορές στο βάθρο.

Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες της, μιας και η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη.

Σε Ελληνικές διοργανώσεις, από το 1989 έως το 1998 πρώτη στα πανελλήνια πρωταθλήματα στα εξής αγωνίσματα: 100 - 200 - 400 μετρα ελεύθερο και 200 μετρα πεταλούδα (πρώην κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ). 

Σύνολο μεταλλίων σε επίσημους αγώνες στην Ελλάδα: 
ΧΡΥΣΑ 120 - ΑΣΗΜΕΝΙΑ 53 - ΧΑΛΚΙΝΑ 41!
8η στα 800 ελεύθερο στους μεσογειακούς αγώνες το 1991!

Σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, 
-3η στα 200 μετρα ελεύθερο  στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα master στην Ολλανδία το 2013!

-3η στα 100 - 200 μετρα ελεύθερο και στα 50 μετρα πεταλούδα στο χειμερινό πρωτάθλημα master Αμερικής το 2014 (με την ομάδα της Νέας Υόρκης)!

-1η στα 50 - 100 - 200 μετρα ελεύθερο στο θερινό πρωτάθλημα master Αμερικής το 2014!

-2η στα 200 μετρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα master του Μόντρεαλ το καλοκαίρι του 2014, όπως επίσης και 4η στα 100 ελεύθερο, 5η στα 50 μέτρα ελεύθερο, 6η στα 50 μέτρα πεταλούδα!

Θέτοντας υψηλούς στόχους, καταφέρνει να τους κατακτά με θέληση, σκληρή δουλειά και αγάπη. Από τεσσάρων ετών στους χώρους των κολυμβητηρίων, η επαφή της με την κολύμβηση της δίδαξε τι θα πει πειθαρχία, αλλά και ευγενής άμιλλα. Σπούδασε στο ΑΠΘ στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα κολύμβηση.

Σήμερα έχει καταφέρει να συνδυάσει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, όντας παντρεμένη με τον κύριο Βαγγέλη Κούτρα και έχοντας αποκτήσει τρία υπέροχα παιδιά - με το κυνήγι του ονείρου της και μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια, θέτει ακόμη ένα στόχο στη ζωή της, να μεταφέρει τις γνώσεις, την αγάπη και τις πολύτιμες εμπειρίες της στους νεότερους αθλητές. Να τους διδάξει πως όλα είναι εφικτά, αν πιστέψουν στην δύναμη του μυαλού.

Την ευχαριστούμε που για τα δικά μας παιδιά, αποτελεί σωστό πρότυπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο