Η συναυλία της Σ. Θεοδωρίδου στις φυλακές Αυλώνα


Με περισσή συγκίνηση και κατάνυξη παρουσιάστηκαν οι Φωνές Χριστουγέννων στις Φυλακές του Αυλώνα, την Πέμπτη (18/12). 
Η διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, που κατάγεται από τη Βέροια, ο Μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας Orchestra mobile, μαζί με την Χορωδία Μελωδοί και την Χορωδία Μολδαβών στην Αθήνα, ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Μουσική από το Παγκόσμιο και Ελληνικό Ρεπερτόριο.

Φανερά ενθουσιασμένοι οι κρατούμενοι και το προσωπικό των φυλακών γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Σοπράνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε και χόρεψαν μαζί βαλς. Η πρωτοβουλία αυτή της κυρίας Θεοδώριδου έδωσε το έναυσμα στα υπόλοιπα μέλη του ασθενούς φίλου της ορχήστρας και των χορωδών, να χορέψουν και αυτές με τη σειρά τους με κρατούμενους σκορπώντας την χαρά ανάμεσα τους.

Ο Μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης μετά το πέρας της εκδήλωσης, φορτισμένος από την όλη εμπειρία, ανέφερε την επιθυμία και ανάγκη να υπάρξει συνέχεια σε τέτοιου είδους προσπάθειες, είπε πως υπάρχει εξαιρετική διάθεση από μεριάς της ηγεσίας του Υπουργείου, και ανανέωσε το ραντεβού με τους κρατούμενους και το προσωπικό για πολύ σύντομα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο