Και τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ (29/12)


Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία χωρίς να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σήμερα Τρίτη (23/12), ενώ η διαφορά με την πρώτη ψηφοφορία, είναι μικρή.

Με 168 υπέρ, 131 παρών και μια απουσία, αυτή της βουλευτή Κόλια-Τσαρουχά Μαρία, η οποία έλειπε λόγω υγείας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ.

Μέσα στους οχτώ βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα, είναι και ο βουλευτής Ημαθίας, Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία έλειπε από επιλογή.

Ο κ. Κουβέλης βγαίνοντας από τη Βουλή, δήλωσε ότι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σελίδα, ενώ ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η σταθερότητα της χώρας μπαίνει πάνω από μικροκομματισμούς.

Για απελευθέρωση από τα μνημόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας μίλησε για σταθερότητα και δήλωσε πως με αυτήν την ψήφο έχει τη συνείδησή του καθαρή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Ούτε η Βουλή, ούτε ο ελληνικός λαός θα δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά", ενώ συνέχισε: "με την καινούρια χρονιά η χώρα θα γυρίσει σελίδα".

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βγαίνοντας από τη Βουλή, τόνισε: "Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, στην τρίτη ψηφοφορία δε θα υπάρχει παρών αλλά ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει τις ευθύνες του", ολοκλήρωσε.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο