Κώτσος ο Κωλοτούμπας: Το παρατσούκλι ενός εκπροσώπου του λαού


Ήταν μια ξεχωριστή παρουσία στο Κοινοβούλιο, τον χαρακτήριζε ο λυρικός του λόγος και μέσα σε λίγους μήνες, αν και εκπρόσωπος του λαού από... επαρχία, ξεχώρισε και προβλήθηκε κατά κόρον από τα κανάλια της πρωτεύουσας.

Δεν δίστασε να εκφράσει την φωνή της συνείδησής του, ενώ σε κάθε περίπτωση κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για τις επιλογές της. Ξεκάθαρα είχε δηλώσει πως, παρά την ανεξαρτητοποίηση από το κόμμα που τον εξέλεξε, δεν θα δώσει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση, δια της ψήφου του για τον ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα... 

Ώσπου, έκανε την... grande κυβίστηση, την... κωλοτούμπα ολκής και ξέχασε όλα τα... κουλτουριαρικο-ποιητικά κείμενα κατά των... κατακτητών και έδωσε, με περισσή περηφάνια, απλόχερα την ψήφο του υπέρ του προτεινόμενου για τη θέση του ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα.

Η 180 μοιρών μεταστροφή του, άλλοτε καταγγέλλοντος την κυβέρνηση, νυν φιλοκυβερνητικού, αλλά πάντα "ανεξάρτητου" βουλευτή, προκάλεσε πολλά σχόλια... Ήδη κάποιοι του έδωσαν και παρατσούκλι: Κώτσος ο Κωλοτούμπας!

Πολλοί είπαν πως αυτή η... grande κωλοτούμπα θα του δώσει το εισιτήριο της επιστροφής στο κυβερνητικό κόμμα, στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και έφαγε "ψωμί". 

Ωστόσο, όσο απελπισμένος και αν είναι ο Κυβερνήτης - δεν θα πέσει σε τέτοιο σφάλμα, απλά και μόνο για να ανταμείψει τον "ανεξάρτητο" εκπρόσωπο του λαού για τις... υπηρεσίες του - καθώς το μεν κόμμα με το οποίο εξελέγη "πρόδωσε", όπως λένε, το δε κυβερνητικό κόμμα "στόλιζε" τόσο καιρό με βαρύγδουπα στολίδια. Αυτά οι πολίτες, όσο και αν εύκολα ξεχνούν, τα κρατάνε. 

Θα μου πείτε, "σιγά τα ωά, και ο σημερινός Κυβερνήτης από αποστασία ξεκίνησε και έγινε αυτό που είναι σήμερα"... Και θα έχετε απόλυτο δίκιο...

Π. Απίκος

* Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή... κωλοτούμπες είναι συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική πραγματικότητα. Τα πρόσωπα είναι προϊόν μυθοπλασίας, όπως και τα... παραμύθια που καιρό τώρα μας ταΐζουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο