"Σφαγή" στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για μία θέση στο ψηφοδέλτιο


"Πυρετός" και "ίλιγγος" έχει πιάσει πολλά στελέχη και μη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ενόψει των ενδεχομένων βουλευτικών εκλογών και ήδη τα... στρατόπεδα "ακονίζουν" τα μαχαίρια και είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη...

Μπορεί να μην είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο για ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ των πρώην συνιστωσών και των νυν πολλών τάσεων, με ενδεχόμενο δε και συνεργασίες κομμάτων (βλέπε ΔΗΜ.ΑΡ. και Οικολόγοι Πράσινοι), το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ποιες είναι οι... τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Πρώτη τάση, είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙοι του "3%". Παραδοσιακά στελέχη της Αριστεράς, χωρίς ιδιαίτερη δημοτικότητα, αλλά με πλεονέκτημα αυτό του "παλιού μέλους". Αυτοί χωρίζονται επίσης στους "Τσιπρικούς" και τους "Λαφαζανικούς".

Δεύτερη τάση, είναι οι "φρέσκοι" του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με τη σειρά τους διαχωρίζονται σε ΠΑΣΟΚογενείς και τους προερχόμενους από άλλα κόμματα.

Τρίτη τάση (εάν προκύψει συμφωνία), οι προερχόμενοι από άλλα κόμματα της Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ., Οικολόγοι Πράσινοι) ή άλλα κόμματα (πχ από τους ΑΝ.ΕΛ.).


Tρεις γενικές τάσεις, υπάρχουν πολλά... παρακλάδια

Για παράδειγμα,  μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων του "3%" υπάρχουν πάντα (με έντονα αντίπαλη διάθεση) οι δύο ομάδες, αυτοί που πρόσκεινται στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και αυτοί που ανήκουν στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη...

Επίσης, υπάρχουν ΠΑΣΟΚογενείς, που ωστόσο είναι "καθαροί" από Μνημόνια και άλλα σχετικά του Παπανδρεϊκού ή Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχουν και πρώην βουλευτές ή ενεργά στελέχη μέχρι προ λίγο καιρό, που ψήφισαν ή στήριξαν τα Μνημόνια.

Τέλος, στους "συνεργαζόμενους" υπάρχουν πολλοί δελφίνοι και δεν αποκλείεται κάποια στελέχη (πχ της ΔΗΜ.ΑΡ.) να βάλουν... τρικλοποδιές σε ομογάλακτούς τους (μηδέ του Γραμματέα του κόμματός τους εξαιρουμένου), προκειμένου να αποκτήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής τα άτομα που ενδιαφέρονται για μία από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία είναι γύρω στα 20, ενώ από αυτά, περίπου οι μισοί μπορούν να ελπίζουν πως έχουν σοβαρές πιθανότητες να δουν το όνομά τους στην... πολυπόθητη λίστα!

N.B.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο