Συστράτευση για λειτουργία στην Κουλούρα των Τελωνείων Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας


ΔΤ: Ομόφωνη θέση  για τη λειτουργία του ενοποιημένου Τελωνείου Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθειας Α.Ε» στον κόμβο της Κουλούρας, εξέφρασαν οι βουλευτές της Ημαθίας κ.κ Βεσυρόπουλος και Μπατσαρά (ο κ.Τσαβδαρίδης εκπροσωπήθηκε από συνεργάτιδα του, λόγω απουσίας του στην Αθήνα), ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, το μέλος του δ.σ της «Αμάλθειας» κ. Κούτρας, ο πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Γιάγκογλου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ.Καλαϊτζίδη, το πρωί της Παρασκευής  19 Δεκεμβρίου, στην  Π. Ε Ημαθίας. παρουσία των περιφερειακών συμβούλων κ.κ Καρατζιούλα και Τεληγιαννίδη.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν την κοινή απόφαση της Π.Ε Ημαθίας και του δήμου Βέροιας,  προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και την γενική διεύθυνση Τελωνείων, στην, εντός τετραμήνου, παράδοση των απαιτούμενων χώρων  του Τελωνείου στην Κουλούρα, οι οποίοι περιλαμβάνουν  τις εξής ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Α)ισόγειο κτήριο γραφείων 750 τ.μ.
Β) τμήμα κτηρίου-αποθηκευτικού χώρου κλειστού, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ ( η επιφάνεια του τμήματος που θα παραχωρηθεί θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες του Τελωνείου για την αποθήκευση κατασχεμένων-δεσμευμένων εμπορευμάτων)
Γ) Περιβάλλοντας χώρος- γήπεδο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων, με δυνατότητα επέκτασης αυτού, ανάλογου με τις ανάγκες του Τελωνείου, για  τα επόμενα πενήντα έτη.

Ο κ. Καλαϊτζίδης έλαβε την διαβεβαίωση από τους κ.κ βουλευτές, ότι την ερχόμενη Δευτέρα  θα συναντηθούν με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να έχει επιτυχή κατάληξη η προαναφερόμενη διαδικασία.

Ακολουθεί το κοινό έγγραφο που απέστειλαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης προς το Γραφείο της Γενικής Διευθύντριας Τελωνείων και Ε.Φ.Κ με τις δεσμεύσεις για την εντός τετραμήνου παραχώρηση των απαιτούμενων ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ώστε να εγκατασταθεί το ενοποιημένο Τελωνείο Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθειας Α.Ε» στην περιοχή της Κουλούρας:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο