Το δημοτικό σχολείο Αρσενίου - Σκύδρας στο Βλαχογιάννειο μουσείο


Τ.Δ.: Τη Δευτέρα 15-12-2014 το δημοτικό σχολείο Αρσενίου - Σκύδρας του Ν. Πέλλας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών του εκδρομών, το οποίο σχολείο συνοδεύονταν από την διευθύντρια κ.Χαρισιάδου Ευγενία και τους οκτώ εκπαιδευτικούς, τους κ. κ. Γιαννοπούλου Ευγενία, Τρούπκου Ελένη, Κυβελίδου Κυριακή, Τσιτλακίδου Χριστίνα, Λούκα Κων\νο, Καπνά Μαρία, Τρούπκου Πορφύρα και Βεντίστα Παναγιώτη. 

Η επίσκεψη του σχολείου ήταν εντυπωσιακή τόσο σε αριθμό μαθητών όσο και σε ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές κατά την διάρκεια της ξενάγησης που τους έγινε από τον συλλέκτη και υπεύθυνο του μουσείου κ.Κανέλλο Ντόντο, καθώς κατά κοινή ομολογία όλων δεν ανέμεναν το Βλαχογιάννειο μουσείο να διαθέτει τόσο μεγάλο αριθμό εκθεμάτων και με τέτοια καλαισθησία. 


Η ξενάγηση λόγω του μεγάλου όγκου των επισκεπτών διήρκεσε άνω των τριών ωρών, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν και την ευκαιρία να επεξηγήσουν στους μαθητές τους πολλά ιστορικά γεγονότα που έχουν διδαχτεί στο σχολείο, και να τα ταυτίσουν με τα εκθέματα του μουσείου. 

Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν κυρίως από τις Ελληνικές στολές του 1940 και τις στολές του 1912-13, όπου ορισμένοι εξ αυτών είχαν την ευκαιρία να φορέσουν και το φάριο των ευζώνων. Η επίσκεψη όπως πάντα έκλεισε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο