Το Δημοτικό Σχολείο Ροδοχωρίου στο "Βλαχογιάννειο"


ΔΤ: Την Τρίτη 16-12-2014 το δημοτικό σχολείο Ροδοχωρίου Ναούσης του Ν.Ημαθίας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών του εκδρομών, το οποίο σχολείο συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς κ.κ.Νικολαίδη Νικόλαο και Γκλιάου Αικατερίνη, καθώς και από τους γονείς των μαθητών. 

Η ξενάγηση έγινε από τον κ.Κανέλλο Ντόντο στους δύο ορόφους των εκθεμάτων του μουσείου, με μεγαλύτερη έμφαση στον Μακεδονικό Αγώνα, και την ιστορία των Μακεδονομάχων. Οι μικροί μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις και απορίες κατά την διάρκεια της ξενάγησης, καθώς οι δάσκαλοι είχαν ήδη διδάξει τον Μακεδονικό Αγώνα, και έτσι είχαν την ευκαιρία οι μαθητές να ταυτίσουν τα ιστορικά γεγονότα με τα εκθέματα του μουσείου, επίσης εντύπωση στους μαθητές έκαναν οι στολές των Ελλήνων κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου. 

Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με διάφορα αντικείμενα , φωτογραφίες , στολές και έγγραφα και να κατανοήσουν σε ‘’πραγματικό χρόνο’’ την ιστορία του τόπου τους. Η επίσκεψη όπως πάντα έκλεισε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο