Το χιόνι ανέβαλε τις εκδηλώσεις, όχι όμως και το κέφι στην "Αστερούπολη" - Σήμερα η "αυλαία"


Χιονιάς έφτασε και στην Αστερούπολη και ήταν η αιτία για την αναβολή των περισσοτέρων εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί.

Για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστούν μια θεατρική παράσταση (από το ΚΔΑΠ Κορυφής) και χοροί από 5 συλλόγους χωριών της Ημαθίας, όμως τελικά ο καιρός είχε άλλα σχέδια για το απόγευμα της Τρίτης. Έτσι, για την ασφάλεια στη μετακίνηση όλων αυτών που μας τίμησαν με την πρόθεσή τους να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις της Αστερούπολης αλλά και επειδή - λόγω του χιονιού – πολλοί θεατές δεν θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια πορεία μέσα στο χιόνι, όλες οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν. 

Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να δούμε τόσο τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων, όσο και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κορυφής να μας παρουσιάζουν την παράσταση “Η Νεράιδα και τα Ξωτικά”.

Αυτό που δεν χάθηκε όμως ήταν το κέφι και ο χορός. Τα Χάλκινα της Γουμένισσας κατάφεραν να βρεθούν από νωρίς το απόγευμα στον Πεζόδρομο και έτσι όσοι βρέθηκαν στο Πλατύ το απόγευμα της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου χόρεψαν, ήπιαν κρασί, έφαγαν σουβλάκι ή μια ζεστή σούπα, με το χιόνι να πέφτει στους ώμους τους και να τους αλλάζει τη διάθεση. Πάντα είχε αυτή τη μαγική ιδιότητα το χιόνι, να αλλάζει τη διάθεση των ανθρώπων προς το καλύτερο, ειδικά αν βρίσκονται μέσα σε γιορτινό κλίμα.

Σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα της Αστερούπολης. Σας περιμένει χιονισμένη, στον Πεζόδρομο Πλατέος.

Λόγω του χιονιού και για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού αναβάλλεται.

Όσο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, η διεξαγωγή τους θα εξαρτηθεί από τα καιρικά φαινόμενα που θα έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

6.30: Η παιδική χορωδία της Αστερούπολης, μας τραγουδά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
7.00: Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ” παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας.
7.30: Αναβίωση εθίμων από την περιοχή της Καππαδοκίας.“Χητάτε να υπάμε σον Εζ Βασίλη να κρεμάσουμε τα κρέτε σο σίδιεσσυρεν τζαι δώτζεν τζαι α γεσίλιτε χτες την ευήτσα σον Εζ Βασίλη τζάλτσεν τζούβρεν τζαι μασέρι ν” τα φσάξει έσφαξεν τα μο το κοδευτήρι”.
8.00: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην Αστερούπολη.
Πυροτεχνήματα, ξέφρενο γλέντι με χορό, μουσική και τραγούδι. Ελάτε να υποδεχθούμε όλοι μαζί το 2015 και να διασκεδάσουμε στη ΜΑΓΙΚΗ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο