10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη Βέροια (1-4/2)


Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας διοργανώνουν το 10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, από 1 – 4 Φεβρουαρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το φεστιβάλ είναι Αφιέρωμα σε Γάλλους Συνθέτες.

Κυριακή 1/2, ώρα 20.00 *

Ρεσιτάλ κιθάρας του Κωνσταντίνου Τοσίδη.

Συμμετέχουν οι ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό τη Δ/νση του καθηγητή κιθάρας Πέτρου Ρίστα και ο σπουδαστής κιθάρας του Δ.Ω.Β. Σπύρος Μισοκέφαλος.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είσοδος 5€.Δευτέρα 2/2  , ώρα 20.00

LA GRANDE ILLUSION (Η Μεγάλη Χίμαιρα)
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 1937

Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Ηθοποιοί: Jean Gabin, Dita Parlo, Pierre Fresnay, Erich von Stroheim
Διάρκεια: 114 λεπτά
Κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, μια ομάδα αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να αποδράσουν και αρχίζουν να σκάβουν ένα τούνελ. Και, ενώ τα έχουν σχεδόν καταφέρει, μαθαίνουν ότι πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλο στρατόπεδο.


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , είσοδος ελεύθερη


Τρίτη 3/2, ώρα 19.00

LA FILLE DU 14 JUILLET
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 2013

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Antonin Peretjatko
Ηθοποιοί: Vimala Pons, Grégoire Tachnakian, Vincent Macaigne
Διάρκεια: 88 λεπτά
Είναι καλοκαίρι στο Παρίσι, έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Hector γνωρίζει την Truquette. Την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με έναν φίλο του, τον Pator και μια φίλη της Truquette, τη Charlotte. Τα σχέδια τους θα χαλάσουν καθ’ οδόν, όταν η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , είσοδος ελεύθερη


  • Ώρα 20.30
MOBILE HOME
ΒΕΛΓΙΟ, ΓΑΛΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ/ BELGIQUE, FRANCE, LUXEMBOURG, 2012

Σκηνοθεσία: François Pirot
Ηθοποιοί: Arthur Dupont, Guillaume Gouix, Jean-Paul Bonnaire
Διάρκεια: 95 λεπτά
Ο Simon εγκατέλειψε τη δουλειά και τη φιλενάδα του στην πόλη για να γυρίσει στο χωριό του. Ξαναβρίσκει τον Julien, τον παιδικό του φίλο. Ένα βράδυ, οι δυο τριαντάρηδες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν έναν εφηβικό τους όνειρο: να κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αγοράζουν ένα τροχόσπιτο, αλλά μια βλάβη τους καθυστερεί. Δεν πειράζει, εκείνοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους…επιτόπου.


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 4/2
  • Ώρα 20.00

PIERROT LE FOU
(Ο τρελός Πιερό)
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 1965

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Jean-Luc Godard
Ηθοποιοί: Jean-Paul Belmondo, Αnna Karina, Raymond Devos, Dirk Sanders, Graziella Galvani
Διάρκεια: 114 λεπτά
Ο Φερντινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Μαριάν, μια νεαρή φοιτήτρια που αγαπούσε κάποτε. Αυτή του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρεμπόρου που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο… Με σενάριο βασισμένο σε αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Γκοντάρ επανεφεύρει τον κινηματογράφο.


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , είσοδος ελεύθερη
* Ρεσιτάλ κιθάρας του Κωνσταντίνου Τοσίδη

Συμμετέχουν οι ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό τη Δ/νση του καθηγητή κιθάρας Πέτρου Ρίστα και ο σπουδαστής κιθάρας του Δ.Ω.Β. Σπύρος Μισοκέφαλος

Πρόγραμμα
Manuel De Falla                         -  Homenaje a Debussy
Atanas Ourkouzounov                - Sonata N.2 "Hommage a Bartok"
Darius Milhaud                            -Segoviana
Gyorgy Ligeti                              - Sonata for cello (Διασκευη για κιθαρα , Κωστας Τοσιδης)
Roberto Gerhard                         - Fantasia
Heitor Villa Lobos                        - Etude 11&12
Alberto Ginastera                         Sonata for guitar op.47
Κ.α

Ο Κώστας Τοσίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Ωδείο Άγιου Παύλου Θεσσαλονίκης κοντά στον Γιάννη Παπακρασά από την τάξη του οποίου αποφοίτησε το 2003 λαμβάνοντας το Δίπλωμα του με Άριστα Παμψηφεί. Το 2005 γινεται υποτροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Mozarteum, Salzburg στην Αυστρία.Το 2006 ολοκληρώνει τον βασικό κύκλο σπουδών στο Mozarteum υπο την επιβλεψη των καθηγητων Eliot Fisk και Ricardo Gallen ενώ παράλληλα φοιτεί στη τάξη κιθάρας του Marco Tamayo στο Landeskonservatorium, Klagenfurt.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του είχε την ευκαιρία να σπουδάσει σύγχρονη μουσική με τουςMartin Mumelter και Simone Fontanelli, μουσική δωματίου με την Isabel Siewers και παλιά μουσική με τον Howard Penny. Το 2009 ολοκληρώνει και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο ίδιο Πανεπιστήμιο και γίνετε αμέσως βοηθός στην τάξη του Eliot Fisk όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δουλεύει με σπουδαστές απο όλον τον κόσμο.

Είναι ιδρυτικό μέλος του "Miscelanea Guitar Quartet" με το οποίο απέσπασαν επτά διεθνή βραβεία.
Επιπλέον, έλαβε το πρώτο βραβείο στο Savarez-Corelli Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου με το Duo Τοσίδης-Νούσης. Του απονεμήθηκε επίσης το πέμπτο βραβείο (το δεύτερο και το τέταρτο βραβείο δεν απονεμήθηκαν) στον "Διαγωνισμό Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής" στο Salzburg ενώ έχει διακριθεί και στον 7ο "Διαγωνισμό Κιθάρας Βέροιας".

Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά απο την "Contrastes Records" που περιλαμβάνει πέντε σονάτες του μοντέρνου ρεπερτορίου, εκ των οποίων οι τέσσερις ηχογραφούνται για πρώτη φορά.

Ένα απο τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό το CD, η Σονάτα για τσέλο του Gyorgi Ligeti, έχει διασκευαστεί για κιθάρα απο τον ίδιο και κυκλοφορεί απο τον εκδοτικό οίκο Schott.

Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Mozarteum υπο την διεύθυνση του Dennis Russell Davies. Συνεργάστηκε επίσης με τη "New Mandolin Orchestra" υπό την διεύθυνση του Pedro Chamorro και με την Philarmonie Salzburg. Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικά φεστιβάλ στην Αυστρία, την Γερμανία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ισπανία και τις Η.Π.Α μεταξύ άλλων.

Σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής του δράσης αποτελεί το "Miscelanea Guitar Quartet" .Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σύνολο ερμηνείας πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις. Το κουαρτέτο έχει παρουσιάσει πρεμιέρες σημαντικών έργων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α ενώσυνθέτες όπως ο Atanas Ourkouzounov, η Mayako Kubo, ο Marios Elia Joannou, ο AgustinCastilla-Avila, και ο Ian Krouse έχουν ειδικά συνθέσει και αφιερώσει έργα στο κουαρτέτο.

Το 2009 κυκλοφορησε το πρώτο CD του Miscelanea Guitar Quartet από την ισπανική δισκογραφική εταιρεία "Arsis".

Ο Κώστας παίζει με κιθάρα των Γιάννη και Τάσου Κουκουρίγκoυ (Alector Guitars), χρησιμοποιείχορδές Hannabach και τον εργονομικό μηχανισμό Ergoplay.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ARTGUITARISTAS

Η αγάπη για την κιθάρα,για την μουσική,και για την τέχνη των σπουδαστών του Δημ. Ωδείου Βέροιας ,η αναζήτηση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα σε μουσικές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και το μπόλιασμα με ηχοχρώματα από άλλα μουσικά όργανα φλάουτο ,κλαρινέτο, βιολί, τσέλο, μαντολίνο, δημιούργησε την ορχήστρα των ARTGUITARISTAS .Έχουν παρει μέρος σε συναυλίες του Δημ. Ωδείου Βέροιας, στην 3η και 4η πανελλήνια συνάντηση κιθαριστικών ορχηστρών που διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2013 και τον Μάρτιο του 2014 στην Κοζάνη από το Δημ . Ωδείο Κοζάνης, στην πανελλήνια συνάντηση κιθαριστικών ορχηστρών που διοργανώθηκε   απο το Δημ ωδείο  Βέροιας. Εχουν συμπράξει το καλοκαίρι του 2012 στην ορχήστρα κιθαριστών στην Α θερινή Ακαδημία των Δημ ωδείων που διοργανώθηκε στον Βόλο, όπως επίσης  και στην Β θερινή Ακαδημία πάλι στον Βόλο το καλοκαίρι του 2013 ,εκλεισε το πρόγραμμα της θερινής ακαδημίας με μια μεγάλη συναυλία. Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μέρος στη 3η διεθνή θερινή που διοργανώθηκε στην Καβάλα.
Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έργα των AsPiazzolla, Ol Bensa N Rota R Aubry Μ.Χατζιδάκι Π.Ρίστα G. Bregovic και άλλων !


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - Μισοκέφαλος Σπύρος: 
Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας, στις 17 Φεβρουαρίου 1995.Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας  στην ηλικία των 6 ετών. Στην ηλικία των 8 ετών άρχισε τη σπουδή της κλασσικής κιθάρας. Παράλληλα, παρακολούθησε τα απαραίτητα θεωρητικά  μουσικά μαθήματα:  θεωρία,  σολφέζ ,ντικτέ, ιστορία της μουσικής, μορφολογία, χορωδία και υποχρεωτικό πιάνου .Από την ηλικία των 15 ετών ασχολείται συστηματικά και με την ηλεκτρική κιθάρα, κυρίως στο πεδίο της μπλουζ, ροκ και τζαζ μουσικής, τόσο παικτικά -ερμηνευτικά, όσο και με συνθετικές απόπειρες. Από το 2009 παίζει στο μουσικό συγκρότημα The Athlions. Η ενασχόληση με αυτού του είδους τη μουσική του επιτρέπει την εξερεύνηση του ¨πολυδιάστατου¨ του οργάνου.  Έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορες ορχήστρες και χορωδίες δίνοντας συναυλίες . Σήμερα βρίσκεται στο πρώτο έτος του πτυχίου της Αντίστιξης και στη Γ' ανωτέρα της  κλασσικής κιθάρας με καθηγητή τον Πέτρο Ρίστα στο δημοτικό ωδείο της Βέροιας, ενώ έχει πάρει το πτυχίο ειδικού αρμονίας. Με την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου 2013 κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και  Τέχνης με σκοπό την επισταμένη και ουσιαστική σπουδή της κλασσικής κιθάρας στον τομέα της Ευρωπαϊκής και της Σύγχρονης μουσικής.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο